Prešovská skupina Komajota pokračuje v nastúpenom trende priebežného zverejňovania singlov a videí. Po troch mesiacoch sa hlási s čerstvou skladbou Most, v ktorej klipe hrajú hlavnú úlohu ruky. Novinku budú môcť fanúšikovia počuť naživo na jesenném turné.

Pieseň Most vznikala počas pobytu Komajoty na chalupe v Závadke pri starom slovanskom táborisku, ktoré sa volá Hradisko. Nechýbala ani povestná slovenská slivovica pri skladaní a živý cimbal pri nahrávaní. "Dávame si záležať na tom, aby naše nahrávky boli kvalitné a hlavne živé. Najviac sa teším zo živého cimbalu v refréne. Tomášovi Oravcovi trvalo ladenie takmer hodinu a nahral ho za pätnásť minút," spomína na chvíle v štúdiu Umpax líder skupiny Martin Husovský, ktorý je s pesničkou aj klipom nadmieru spokojný.

Klip je v rámci doterajšej tvorby skupiny výnimočný tým, že v ňom hudobníci nechceli účinkovať. Namiesto toho angažovali svojich kamarátov Martinu Kakaščíkovú a Vladimíra Klementa, ktorý vizuálu "prepožičali" svoje ruky. Samotné natáčanie a postprodukciu mal na starosti mladý režisér Peter Janus. "Ide nám o emóciu. Pesnička je o podaní rúk. Viac už je na samotných poslucháčoch," interpretuje Husovský posolstvo pesničky.


Potvrdené termíny koncertov Komajota Klab Tuuur: 

9. 11. - Žilina, Smerr Pub 
15. 11.  - Košice, Malbo Café 
22. 11. - Považská Bystrica, B2 umelci klub 
29. 11. - Svidník, Holičstvo 
30. 11. - Bratislava, British Rock Stars

Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček z agentúry Vagaboond.

Foto: Pavel Višňovský

Súvisiaci interpreti: Komajota