Keď bratislavská hip-hopová stálica AMO zverejnila nový singel Femme Fatale, ktorému dodáva šťavu skvelý vokál Juraja Benetina v refréne, bolo jasné, že táto skladba si zaslúži kvalitný vizuál. Postaral sa oň uznávaný režisér videoklipov Braňo Vincze a osudovú ženu stvárnila jedna z najkrajších slovenských herečiek Táňa Pauhofová.

Nový album AMORok nula sa nesie v znamení dospelých textov o živote a vzťahoch, ktoré dokumentujú prirodzený vývin raperov Opaka a Moeho. Do skladačky dokonale zapadá aj nový klip, ktorý síce v úvodnej sprchovej scéne zvádza k myšlienke, že pôjde o vizuál postavený na erotických záberoch, no napokon je všetko inak. Táňa Pauhofová si totiž zahrala žienku domácu. "Táňa je veľmi fajn a natáčanie prebiehalo veľmi ľahko a v kľude. Ceníme si, že je v našom klipe," poďakovali chalani krásnej herečke, ktorá síce deti zatiaľ nemá, no ak by mala takú pohodovú materskú dovolenku, ako je tá vo videu Femme Fatale, mnohé mamičky by jej mohli závidieť.

natáčanie videoklipu Femme Fatale Zdroj: archív AMOTáňa Pauhofová a jej pohodová materská dovolenka - viac fotiek z natáčania

"Predstava chlapcov z AMO o femme fatale ako o žene, ktorá je matkou a partnerkou, sa mi páčila tak veľmi, že som sa rozhodla týmto klipom vzdať hold ich partnerkám a všetkým mladým maminám a ľúbeným ženám. Chlapci vedia, o čom hovoria, o to viac mi to imponuje a vzdávam rešpekt," dodala Táňa na margo svojho najnovšieho hereckého počinu. Okrem nej si v klipe zahrala Moeho dcérka, pričom čerstvým oteckom je aj Opak a malé bábätko majú doma aj Benetinovci. Ostatne, najznámejšou skladbou Jurajovej kapely Korben Dallas je singel Otec.

Režisérsku taktovku AMO nie po prvý raz zverili do rúk Braňa Vinczeho. "Spolupráca s Braňom je pre nás rutina, ktorú si radi doprajeme pri každom albume, keď nechceme nechať nič náhode, a chceme kvalitný vizuál a profi prácu včas a dobre. Natočiť klip s Táňou je, samozrejme pre režiséra výzva, a bolo to vidno aj na Braňovi, ktorý nezaváhal," dodali o klipe chalani z AMO.


Krst albumu vrátil kapelu aj fanúšikov do zlatých čias

Videoklip Femme Fatale mal premiéru v piatok v noci na koncerte AMO & Band v bratislavskom klube MMC, kde zároveň prebehol aj krst spomínaného albumu Rok nula. Najväčšiu šou prebiehajúcej jesennej šnúry podporili svojimi koncertami aj ich hip-hopoví kolegovia Strapo a DJ Spinhandz, Moja reč s Jojom Engererom, Šorty a Emonoizboyz. Koncerty ste mohli sledovať v našom priamom prenose, ktorý si pozrelo takmer päťtisíc ľudí. Po pár dňoch sa aj samotní interpreti dostali k zhodnoteniu večera.

"Krst albumu Rok nula a vôbec celý večer prekonal naše očakávania. Atmosféra bola mega. Som rád, že sa nám podarilo po dlhej dobe urobiť poriadnu párty a naplniť MMC, miesto, kde sme hrali jedny z prvých koncertov ako AMO. Hostia boli top, zvuk bol top, ľudia boli top top! Koncert roka pre mňa," zhodnotil Moe. "Atmosféra, ktorá bola v piatok v MMC, sa dá opísať aj ako retro. Zarapovali sme si s chalanmi z Mojej reči ako za starých čias. Takisto freestylová návšteva tanečníkov spolu s Lacistríkom, ktorí zadelili do muziky od našej skvelej kapely, nás posunula do čias, kedy sa hip-hop robil zo srdca. Musím povedať, že fakt dosť vydarená akcia," doplnil ho Opak.

AMO & Band, MMC, 11.10.2013 Zdroj: Zdenko HanoutAMO na krste v MMC - pozrite si viac fotiek z koncertu

Výnimočnú atmosféru si pochvaľovali aj raperi Moja reč, ktorí priviedli publikum do varu tesne pred nástupom AMO. "Výborná akcia, dvadsať Handlovčanov, milión ďalších starých známych, super vyrepovaný Strapo, naša show na vynikajúcom zvuku, AMO krst klipu a CD - žila sála, žil backstage aj všetky balkóny – bomba!" Novú skladbu z albumu Rok nula Sa smejem si s AMO zarapoval ďalší hosť – Strapo: "Bol som veľmi spokojný a poctený, že sme mohli vystupovať opäť v MMC a že sme si mohli užiť profi organizáciu, profi zvuk a super atmosféru na tomto megakrste chalanov z AMO. Jediné, čo ma mrzelo, bolo to, že sme museli dať skrátený koncert, pretože sme mali ešte ďalšie vystúpenie vo Zvolene."

Potom, čo na bratislavskom pódiu poprvýkrát naživo zazneli novinky Supy, Viac ako 5 či starší hit Abstinent, prišlo na samotné krstenie albumu. Krstnú mamu si Opak a Moe vybrali priamo z davu zabávajúcich sa fanúšikov pod pódiom. Rok nula vyprevadila do života Radka Tonhauserová, fanúšička, ktorá sa prihlásila ako prvá, želajúc chalanom ešte viac takých skvelých fanúšikov, akí sledovali krst v MMC či už priamo v sále alebo doma.

Zostávajúce termíny a miesta AMO Sony Xperia Tour 2013: 

18. 10. - Košice, Club Déjá Vu
19. 10. - Prešov, Pixel Music Club
25. 10. - Žilina, Smerr Pub
26. 10. - Partizánske, Spy Club 

Informácie a fotografie z natáčania videoklipu Femme Fatale pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Youtube (titulná fotka), archív AMO (prvá fotografia v článku), Zdenko Hanout (druhá fotka v článku)

Súvisiaci interpreti: AMO