Nový album Mira Žbirku, ktorý sa nahrával v londýnskom štúdiu Abbey Road sa od vydania teší velkému záujmu fanúšikov, ale aj hudobnej kritiky. V utorok (13.10.) spevák za jeho predaj na krste v pražskom klube JazzDock dostal od riaditeľa Universal Music v Čechách Tomáša Filipa Zlatú platňu. Už dnes ho čaká slovenský krst.

Krstným otcom albumu sa v Prahe stal legendárny beatnik a textár skupiny Cream Pete Brown, ktorý je zároveň autorom anglických textov na albume Miro. Úlohy jeho uvedenia na trh sa zhostí aj dnes večer v priestoroch legendárneho V-klubu (Véčko) v Bratislave. Spolu s ním z Abbey Road do Bratislavy pricestujú aj producent Rob Cass a gitarista Pearse MacIntyre. Obaja na albume spolupracovali a s Mekyho skupinou zahrajú niekoľko piesní z nového albumu.

Okrem noviniek na špeciálnom podujatí pre najvernejších fanúšikov odohrá Miro Žbirka s kapelou aj pár veľkých hitov svojej kariéry. Oproti pražskému krstu, ktorý bol z kapacitných dôvodov len pre pozvaných, je koncert v Bratislave dostupný aj pre divákov. Na posledný deň sa ešte uvoľnilo pár posledných lístkov, ktoré sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Práve dnes sa dostáva do obehu aj nové video k skladbe All My Days, ktoré opäť režíroval spevákov syn David. Na krste v Bratislave Miro Žbirka prezradí aj podrobnosti veľkého česko-slovenského turné Road to Abbey Road, ktoré sa uskutoční na jeseň 2016.

Prečítajte si o albume viac v našej recenzii:

Viac než len Mekyho splnený sen: Album Miro je nadčasový a plný atmosféry


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša.

Foto: Tomáš Martinek

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka