Jeden z najpopulárnejších českých spevákov novej generácie Ben Cristovao nedávno oznámil svoj veľký plán pre budúci rok: trúfa si na pražskú O2 arénu, kde 21. septembra 2019 odohrá svoj najväčší koncert v kariére. Aj preto chystá na záver tohto roka iba malé klubové turné, v rámci ktorého nevynechá ani Bratislavu.

Ben Cristovao sa, rovnako ako v rokoch 2015 a 2016 (reportáž), predstaví spoločne so svojou kapelou v Majestic Music Clube. Okrem známych skladieb, ktoré majú na Youtube milióny prehratí, odohrá 7. novembra aj niekoľko úplne nových songov, ktoré plánuje vydať ešte tento rok ako EP. Jeho najhorúcejšími novinkami sú dva nové videosingle Nahá a Mowgli. Hoci majú toho istého producenta, hudobne aj tematicky ide o veľmi odlišné kúsky.

O hľadaní slobody aj o láske

Singel Mowgli, výrazne inšpirovaný africkou hudbou, je po dlhšej dobe prvou piesňou, v ktorej Ben spieva po anglicky. V posledných rokoch totiž dával prednosť rodnej češtine, v ktorej sa stal rešpektovaným nielen ako spevák, ale aj ako raper. Z klipu, ktorý vznikol v réžii LIP Production na horských svahoch rakúskeho strediska Ischgl, srší veľká pohoda a sloboda, ktorá je pre Benovu tvorbu typická.

Textovo však exoticky znejúca tanečná skladba nie je až takým bezstarostným kúskom. Cristovao v nej rozpráva a spieva o tom, ako ho ľudia vo vlastnej krajine nechcú, že sa naňho stále pozerajú ako na niekoho cudzieho, kto medzi nich nepatrí. Pieseň je tiež o hľadaní miesta, kde nájde mier a slobodu. Takéto miesta nachádza práve v prírode a na horách, ktoré miluje.


Nahá je zase romantickým vyznaním milovanej žene. S Benom sa v intímnom, umelecky ladenom klipe objavila Kateřina Kasanová, ktorá bude v decembri reprezentovať Česko na Miss World 2018. Podľa českých bulvárnych médií je práve táto kráska jeho novou priateľkou, ani jeden z dvojice to však zatiaľ nepotvrdil.


Hviezda plná prekvapení

Tento rok ste mohli Bena vidieť ako porotcu v Česko Slovenskej SuperStar, ktorej sa sám pred deviatimi rokmi zúčastnil ako začínajúci spevák. Na jar sa okrem toho spolu s The Pastels predstavil v prvom česko-slovenskom tanečnom filme Backstage.

Okrem hudby a herectva sa v posledných rokoch aktívne venuje aj športu, konkrétne bojovým umeniam. Na konte má už titul majstra Európy a bronz aj zlato z majstrovstiev Ázie v brazílskom jiu jitsu (BJJ). Minulý rok sa dokonca stal majstrom sveta v grapplingu. Samozrejme, ide o súboje v nižších kategóriách, v rámci BJJ aktuálne súťaží s modrým pásom.

Ďalšou zaujímavosťou je, že Ben je už dva roky vegánom. Rozhodol sa tak podľa vlastných slov z etických dôvodov. Okrem toho, že sám nekonzumuje živočíšne produkty, v Česku sa zapojil do kampane proti klietkovému chovu sliepok, ktorú pripravila nezisková organizácia Obraz - Obránci zvířat.

Lístky na Benov bratislavský koncert zakúpite v sieti Predpredaj.sk.


Vstupenky:  Predpredaj.sk

Text: Hudba.sk
Foto: archív speváka