Po vzore Michaela Jacksona a Tupaca Shakura sa dočkajú posmrtného turné aj fanúšikovia Amy Winehouse. Už budúci rok na jeseň by sa malo uskutočniť svetové turné, kde zosnulú speváčku uvidia v podobe hologramu. Informáciu potvrdila spoločnosť Base Hologram aj speváčkin otec Mitch Winehouse.

"Hudba našej dcéry sa dotkla životov miliónov ľudí a to znamená, že jej odkaz bude pokračovať," uviedol Mitch Winehouse, ktorému veľmi záležalo na dcérinej kariére. Podľa dokumentu Amy z roku 2015, to bol práve on, kto speváčku posmelil v ťažkých časoch, keď cítila, že už nevládze, aby ďalej pokračovala vo vystúpeniach a práci. 

Presné termíny a mestá, do ktorých turné zavíta, zatiaľ nie sú známe. Rozsah turné však naznačuje už samotný prívlastok svetové. Výťažok z koncertov poputuje Nadácii Amy Winehouse. Ako píše Steve Holden z BBC Radio 1, turné by mohlo byť dobrou príležitosťou pre fanúšikov, aby si opäť mohli užiť hudbu Amy Winehouse na veľkom pódiu a ešte raz zažiť jej koncert. 

Amy Winehouse zomrela v roku 2011 vo veku 27 rokov a zaradila sa do slávneho Klubu 27. Rozsiahlu fanúšikovskú základňu si získala svojimi dvomi albumami Frank (2003) a Back to Black (2006). Pár mesiacov po jej smrti vyšla kolekcia jej dovtedy nevydaných nahrávok s názvom Lioness: Hidden Treasures (2011).


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: bbc.com)
Foto: Facebook.com/amywinehouse

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse