Kapela Kabát zverejnila nový videoklip natočený k piesni Rumcajs miloval Manku z aktuálneho albumu El Presidento. Ten vyšiel začiatkom októbra po siedmich rokoch. Ešte predtým, než začal oficiálny predaj, získal podľa predplatených objednávok a pravidiel IFPI ocenenie zlatý album.


Réžie sa ujal renomovaný režisér Michal Skořepa, ktorý na zmienenom albume hosťuje aj ako muzikant. Reálny vzhľad prostredia, v ktorom sa klip odohráva, vytvoril na počítačoch 3D mág Jaro Atry tak, ako sa dnes točí vizuál väčšiny futuristických a akčných svetových filmov.

Zaujímavosťou je, že v klipe je vidieť aj niekoľko ikon deväťdesiatych rokov, ako boli Jan Saudek, Kamil Střihavka, ale aj zahraničné hviezdy týchto rokov ako Lemmy Kilmister z Motörhead, Freddie Mercury či skupiny Kiss a ZZ Top. Tí majú dodať punc autentičnosti doby, o ktorej je nová pieseň.


Kabát je momentálne na svojom halovom turné, ktoré sa malo konať už v roku 2020, ale z dôvodu pandémie bolo odložené. Ide o dvadsať koncertov a kapela si vybrala svoju obľúbenú 360-stupňovú scénu, kde fanúšikovia stoja a sedia okolo koncertnej scény.

Zaujímavosťou turné je, že sa schyľuje ku kurióznej situácii. Kabát niekoľko rokov držal rekord v návštevnosti pražskej O2 arény, ale tento rekord mu zobrala kapela Metallica. Aktuálne to vraj vyzerá tak, že si Kabát vezme svoj rekord naspäť.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Kabát