Takmer desať rokov túžia tisícky českých a slovenských fanúšikov skupiny Linkin Park po jej koncertnom návrate do našich končín. Budúci rok sa ich prianie splní! Kapela vystúpi 11. júna v Prahe na štvrtom ročníku Aerodrome festivalu. Toto podujatie už v minulosti hostilo hviezdy ako Metallica, System Of A Down, Korn, Limp Bizkit a mnoho ďalších.

Preraziť celosvetovo hneď pri vydaní prvého albumu sa podarí len máloktorej kapele, ale dosiahnuť status najpredávanejšieho debutu 21. storočia môže iba jedna z nich. Tou partiou boli a sú kalifornskí Linkin Park, ktorí túto métu dosiahli s 19 miliónmi predaných kópií nahrávky Hybrid Theory vydanej v roku 2000.  

Dnes majú na svojom konte už šesť štúdiových nahrávok, ktorých predali viac ako 50 miliónov a získali platinové ocenenia v 34 krajinách na piatich kontinentoch. Zatiaľ posledný album The Hunting Party z roku 2014 to dotiahol na prvé miesto v rebríčku najpredávanejších albumov na iTunes v 67 krajinách. Od svojho vzniku odohrali členovia kapely tisícky koncertov po celom svete, v arénach aj najväčších štadiónoch, hviezdili na najväčších festivaloch.


V roku 2005 založili Linkin Park charitatívnu nadáciu Music For Relief na pomoc obetiam prírodných katastrôf. Od svojho vzniku táto organizácia pomohla na štyroch kontinentoch sumou viac ako osem miliónov dolárov. Nadácia sa tiež venuje ochrane životného prostredia a prevencii globálneho oteplovania.  

Linkin Park vystúpia 11. júna v Prahe prvýkrát po desiatich rokoch v rámci svetového turné, na ktorom podporia netrpezlivo očakávaný siedmy štúdiový album. 

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz z agentúry Octopus Promotion.  

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Linkin Park