Záujemcovia o koncerty Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu budú od druhého koncertu sezóny, ktorý sa uskutoční už 24. novembra, platiť symbolické vstupné. Divákom to má zabezpečiť komfortnejší prístup k hudbe.

"Rozhlas a televízia Slovenska sa tak vráti k osvedčenému spôsobu z minulosti, keďže voľný vstup spôsoboval v praxi problémy," povedala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Predpredaj vstupeniek sa už podľa nej začal. 

Návštevníci si v predchádzajúcich sezónach totiž zarezervovali lístky, ktoré boli zadarmo, no na koncerty neprišli a v sále bolo veľa prázdnych miest. "Skutoční milovníci hudby sa teda na ne nedostali," vysvetlila Erika Rusnáková spoplatnenie koncertov Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu.
     
 "Zavedením symbolického vstupného chceme umožniť milovníkom umenia komfortnejší prístup k vstupenkám a zároveň poskytnúť dôstojný umelecký zážitok. Verím, že verejnosť tento krok ocení a naďalej nám zachová svojou účasťou na našich koncertoch priazeň," povedala Zuzana Adamkovičová, vedúca Odboru hudby a špecializovaných programov.
      
Viac informácií o koncertoch možno nájsť na novozriadenom webe KoncertyRTVS.sk.

Zdroj: TASR
Foto: FB.com/sosr.sk