Spolupracovníci svetových speváckych hviezd sa ako duo opäť predvedú slovenským divákom. Počas turné už bude zrejmé, či bola ich spoločná skladba nominovaná na prestížnu Grammy. Speváčka Natascha Wright a hudobník a spevák Alfred McCrary avizujú päť vianočných koncertov. Vlani ich u nás odohrali tri a všetky boli vypredané.

V decembri tohto roka sa Natascha Wright a Alfred McCrary zastavia v Čataji, Trenčíne, Košiciach, Tatranskej Lomnici a Čadci. Sprevádzať ich bude ženské komorné kvarteto La Speranza. "To spojenie bude jedinečné a podčiarkne predvianočnú atmosféru koncertov. Diváci si budú mať možnosť vychutnať svetové hity, na ktorých sa dvojica podieľala, aj známe gospelové a vianočné piesne," hovorí Róbert Karas z produkčnej spoločnosti Key Art Agency.

Ich pieseň môže byť nominovaná na prestížnu Grammy

Krátko pred príchodom dvojice na Slovensko zverejní americká Národná akadémia hudobného umenia konečný zoznam nominovaných na cenu Grammy. Natascha a Alfred sú na užšom nominačnom zozname s pesničkou Let There Be Peace. Vlani ju nahrala formácia The McCrary Foundation Choir, ktorú tvoria príbuzní Alfreda McCraryho. "Je vysoko pravedepodobné, že sa dostane medzi nominované diela. Akadémia nám potvrdila, že sa našou piesňou zaoberá," uviedol hudobník.

"Opäť sa tešíme na Slovensko a vašich ľudí," priznávajú obaja umelci v súvislosti so slovenskými koncertmi. "Reakcie slovenského publika sú pre nás vždy výzvou," dopĺňajú a dodávajú, že vďaka spojeniu so slovenským kvartetom La Speranza budú tieto koncerty od tých vlaňajších odlišné nielen z hľadiska repertoáru, ale aj zvukovo.


Natascha Wright v minulosti pôsobila ako členka populárnej tanečnej formácie La Bouche. S jej repertoárom je dodnes hosťom nemeckých celoštátnych staníc. Podieľala sa aj na nahrávkach projektov DJ Bobo a Haddaway. V rámci jej širokého hudobného záberu spolupracovala aj s rakúskym spevákom Udom Jürgensom. Je tiež členkou úspešného speváckeho tria American Divas.


Jej umelecký a životný partner Alfred McCrary stál pri zrode viacerých nahrávok Michaela Jacksona a je spoluautorom niekoľkých jeho piesní. Aranžoval vokály a časť z nich aj sám naspieval v hite Heal The World. Okrem Jacksona spolupracoval s Rayom Charlesom, Stevie Wonderom, Dianou Ross či Eltonom Johnom.


Dvojica Natascha Wright a Alfred McCrary vydala vlani nový album Christmas Moments. Obsahuje jedenásť piesní vrátane spomínaného horúceho adepta na nomináciu Grammy Let There Be Peace. Niekoľko piesní z albumu dvojica predstaví aj počas svojich piatich vianočných koncertov.

Natascha Wright & Alfred McCrary - Vianočné koncerty:

10. 12. - Čataj, Kostol sv. Margity
11. 12. - Trenčín, Piano club
18. 12. - Košice, Ges club
19. 12. - Tatranská Lomnica, Penzión Teniscentrum - bez vstupného
20. 12. - Čadca, Dom kultúry           

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Mohlo by vás zaujímať:

American Divas opäť na Slovensku! V Banskej Bystrici odohrajú jediný koncert

Redakciu Hudba.sk informoval Róbert Karas z produkčnej spoločnosti Key Art Agency.

Foto: PR