Kolumbijská speváčka Shakira v utorok oznámila, že ruší všetky aktuálne termíny európskeho turné a na pódiá sa vráti až v roku 2018. Dôvodom sú problémy s hlasivkami, ktoré speváčku trápia už dlhšie.

"Celé tie roky som spievala a nikdy som sa nestretla s takouto situáciou," napísala Shakira na Twitter v angličtine aj v španielčine. "Už sa nemôžem dočkať, keď budem opäť na pódiu a budem počuť vaše hlasy, ako spievajú so mnou," napísala v utorok populárna speváčka.

V rámci európskej časti turné, ktorá nateraz odpadáva, mala Shakira vystúpiť okrem iného v Paríži, Amsterdame, Madride, Barcelone, Mníchove, Zürichu či v Miláne. Speváčka je aktuálne v Európe doma - žije v Barcelone so svojím partnerom, futbalistom FC Barcelona Gerardom Piquém. Dvojica má dvoch synov, štvorročného Milana a dvojročného Sashu.

40-ročná speváčka, celým menom Shakira Isabel Mebarak Ripoll, odštartovala kariéru v roku 1991 nahrávkou Magia, ktorú však, takisto ako aj druhý počin Peligro (1993), pre komerčný neúspech v súčasnosti považujú iba za promoalbum. Jej oficiálnym debutom sa tak stal až album Pies Descalzos (1996).

Nasledovali postupne štúdiovky Dónde Están los Ladrones? (1998), Laundry Service (2001), Fijación Oral Vol. 1 (2005), Oral Fixation Vol. 2 (2005), She Wolf (2009), Sale el Sol (2010), Shakira (2014) a El Dorado (2017). Na konte má aj niekoľko živých nahrávok a hity ako Whenever, Wherever, Underneath Your Clothes alebo Waka Waka (This Time for Africa) (feat. Freshlyground).

Aktuálny singel Shakiry:


Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Facebook.com/shakira

Súvisiaci interpreti: Shakira