Na Slovensko zavíta po prvýkrát jedna z popredných svetových skupín spájajúcich stredovekú hudbu, keltský a severský folk s modernou hudbou - nemecká hviezda Faun. V bratislavskom Majestic Music Clube vystúpia 23. júna 2019.

Faun vznikli v roku 1998 a využívajú len tradičné hudobné nástroje ako keltská harfa, švédska nykelharfa, dudy, lutna, ninera, flauta a ďalšie tradičné nástroje. Vydali zatiaľ deväť štúdiových albumov a dve live DVD. Boli trikrát nominovaní na cenu ECHO (najväčšie hudobné ocenenie v Nemecku ). Album Von den Elben získal platinové ocenenie a držal sa 4 týždne na 7. mieste v nemeckej album charts. Album Luna zase získal zlaté ocenenie.

V roku 2015 sa skupina v rodnom Nemecku s piesňou Hörst du die trommeln dokonca dostala do finále súťaže Eurovision Song Contest, no na samotnú súťaž nepostúpila.


Mozgom kapely je Oliver, spevák a hráč na rôzne nástroje, ktorý vyštudoval stredovekú literatúru a má za sebou viac ako 25 ročné skúsenosti na hudobnej scéne a v hre na klasických nástrojoch. Spolupracoval s takými známymi skupinami ako Eluveitie či Celtic Woman. Ich live vystúpenia sú vždy silným hudobným a kultýrnym zážitkom a koncert je určený nielen pre všetkých milovníkov historickej hudbu, či keltského a severského folku.

Ako predskokani na koncerte vystúpia domáce kapely a to výborná oravská  kapela Strigôň, ktorej tvorba vychádza zo stredovekej a fantassy hudby a Djembe picnic band. Za zrod tejto skupiny môžu bubny djembe, ohne, tance, spevy, prirodzenosť, ohľaduplnosť, pokora, rytmy afriky, slovanské korene a slovenský folklór. Vstupenky na koncert sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: PR / Predpredaj.sk
Foto: PR