České urban-folkové duo Kieslowski sa vracia na Slovensko. V rámci medzinárodného festivalu poézie Ars Poetica vystúpia 15. novembra v bratislavskom V Klube, o den neskôr v košickej Tabačke, miniturné zakončia v prešovskej Christianii.

Dvojica nominovaná na prestížne hudobné ceny Apollo vydala tri albumy- Tiché lásky, Na nože a Mezi lopatky. "Práve nedávno mi naše vydavateľstvo Indies Scope potvrdilo, že je naše aktuálne CD Mezi lopatky, produkované Janom P. Muchowom, vypredané. Máme z toho radosť a cítime, že se tak prirodzene uzatvára jedna kapitola," vraví hlavný autor textov a hudby David Pomahač, ktorý okrem dua Kieslowski aktuálne pracuje aj na novom projekte.

"Teším sa nielen na slovenské turné s Kieslowski, ale tiež na prácu na albume s Martinom "Bonusom" Tvrdým, s ktorým spolupracujem na projekte Tvrdý/Pomahač," komentuje aktuálne dianie Pomahač.

Kieslowski vznikli roku 2010, ústrednú dvojicu tvoria gitarista a spevák David Pomahač a speváčka a klávesistka Marie Kieslowski. Kapela získala vynikajúce recenzie na svoju tvorbu doma a aj v zahraničí a je dobee prijatá hudobnými kritikmi i fanúšikmi. Na Slovensko sa vracajú pravidelne od roku 2012. Už zajtra, v piatok 16. novembra, odohrajú krátky set v Rádiu_FM od 8. h.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Anna Mašátová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Archív kapely