Najskôr "na kolene" vytvorená internetová senzácia, dnes projekt s desiatkami hudobníkov, ktorí vypredávajú koncerty po celom svete. Populárna formácia Postmodern Jukebox, hrajúca známe hity v hudobných štýloch z prvej polovice 20. storočia, sa na jar po dvoch rokoch opäť vráti na Slovensko.

Aktuálnu verziu svojho "hudobného stroja času" predstaví tretíkrát v Bratislave 15. marca 2019. Majestic Music Club bude jednou zo zastávok novej šnúry tematických koncertov pod názvom Welcome to the Twenties 2.0 Tour.

Tvorca Postmodern Jukeboxu Scott Bradlee sa zameraním na dvadsiate roky 20. storočia podľa vlastných slov približuje k túžbe, ktorú v sebe nesie od stvorenia tejto obľúbenej značky - aby hudba opäť mala svoj štýl a vrátila sa k remeselnej zručnosti muzikantov.

Postmodern Jukebox Zdroj: Dana Lynn Pleasant

"Naposledy nám dvadsiate roky dali jazz, naozajstnú umeleckú formu. Kto vie, čo bude možné v roku 2020?," vyznal sa Bradlee, pričom dodáva: "Jedna vec je istá. Množstvo ľudí je už otrávených z palcových titulkov, bezduchých reality šou a závislosti na mobilných telefónoch, ktoré v poslednej dekáde iba slúžili na to, aby rozdeľovali ľudí."

Postmodern Jukebox (PMJ) podľa Bradleeho využíva svoj malý priestor na to, aby fanúšikom priniesol večer, ktorý je oslavou hudobného talentu, ale aj nadčasového štýlu.


Návrat k dvadsiatym rokom s okázalou párty

Aktuálne celosvetové turné, ktoré hlása návrat k dvadsiatym rokom, má už teraz potvrdených takmer 250 miest, kam formácia zavíta. Turné tak plynule nadviaže na inú tematickú šnúru Back in Black & White Tour (Späť k čiernobielej), v rámci ktorej hudobný kolektív PMJ zavíta do západnej Európy. Aj z toho dôvodu tento, dnes už hudobný kolos, neustále naberá na palubu nových talentovaných spevákov a hudobníkov, ktorých zostava sa v priebehu turné priebežne obmieňa.

Informácia, ktoré z hviezd PMJ vystúpia na bratislavskom koncerte, preto zostane do poslednej chvíle prekvapením.  "Keď sme vytvárali koncepty turné, snažili sme sa spárovať ten správny talent so správnym materiálom, a vytvoriť tak jedinečný a úžasný zážitok pre všetkých fanúšikov," vysvetľuje Bradlee. "Preto sa pripravte na najveľkolepejšiu párty v štýle 20. rokov a Veľkého Gatsbyho," uzatvára.


Postmodern Jukebox je americký hudobný kolektív, ktorý od roku 2009 pretvára súčasné popové a komerčne úspešné hity do ich novej retro podoby, predovšetkým v žánroch swingu a jazzu. Za značkou stojí jej zakladateľ, kedysi ťažko sa predierajúci jazzový klavirista Scott Bradlee, ktorý natočil prvé videá PMJ s hŕstkou kamarátov v skromnom priestore svojho bytu v newyorskom Queense. Videá začali rýchlo naberať na popularite, pričom virálny hit Thrift Shop (2012, pôvodne od dvojice Macklemore & Ryan Lewis), ktorý ako prvý dosiahol milión prehratí, zabezpečila zoskupeniu speváčka Robyn Adele Anderson.

Doposiaľ najúspešnejšou skladbou projektu je coververzia hitu Creep od skupiny Radiohead v podaní talentovanej Haley Reinhart, ktorá má do dnešného dňa 54 miliónov zhliadnutí. V súčasnosti má Postmodern Jukebox na konte miliardu Youtube videní, 22 hudobných CD kompilácií a od roku 2016 stovky vypredaných koncertov na šiestich kontinentoch.

Bratislavský koncert Postmodern Jukebox, ktorý prináša značka City Sounds, sa uskutoční 15. marca 2019 v Majestic Music Clube

Pripomeňte si ich šou z roku 2017:

Postmodern Jukebox po roku v Bratislave: viac muzikálnosti aj pikantnejší slovník


Redakciu Hudba.sk za organizátorov koncertu informoval Matej Šalek. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Facebook.com/postmodernjukebox (titulná fotografia), Dana Lynn Pleasant (foto v článku)