Multižánrový gitarista a skladateľ Marek Wolf spolupracuje v ostatnom čase na rôznych projektoch najmä s Igorom "Ajdžim" Sabom. K nim patrí aj ich štúdiový koncept, v ktorom pôsobí Wolf ako autor pôvodnej hudby a slovenských textov, aranžér, producent a gitarista, pričom Sabo sa okrem svojej tradičnej roly za bicími nástrojmi zhostil aj postu speváka.

Po minuloročnom spoločnom debute s alternatívnou skladbou Si ako rieka dvojica vydala vo vydavateľstve Indies Happy Trails 18. októbra svoj druhý singel Malý princ a Líška. Obaja umelci kladú akcent na osobitú výpoveď zdôraznenú vyberanými inštrumentálnymi bonmotmi profitujúc zo svojej znamenitej interpretačnej úrovne.

Marek Wolf a Ajdži Sabo odštartovali svoju štúdiovú spoluprácu v roku 2017 singlom Druhé leto a bezprostredne nasledujúcim albumom K výškam... (2018), nevšedným autorským počinom Mareka Wolfa a speváka Petra Cmorika. Pred týmto obdobím sa Wolf prioritne zaoberal koncertnou a štúdiovou činnosťou v tandeme s Erichom "Bobošom" Procházkom, s ktorým v rokoch 2012 – 2016 nahral tri štúdiové a jeden živý album.


Herec a hudobník Pavol Plevčík koncertuje s Marekom Wolfom s prestávkami od roku 2004, skladba Zariekaš je však prvým oficiálnym singlom dvojice, ktorý vyšiel 2. novembra taktiež vo vydavateľstve Indies Happy Trails. "S Paľom máme za sebou mnoho vystúpení u nás aj v zahraničí, ale v štúdiu sa stretávame zriedkavo. Účinkuje aj vo viacerých muzikáloch a spevácky je na tom naozaj dobre. Do skladby priniesol herecký prístup k práci s textom a výsledkom je expresívna pieseň, celé to dostáva hlboký ľudský rozmer so silným emocionálnym pnutím," hovorí Marek.

Wolf je opäť autorom, aranžérom aj producentom piesne, tentokrát sa však vrátil k rockovým koreňom svojej skupiny Heavy Rain Inc., z ktorej na nahrávke hosťujú jej traja ďalší členovia - Andrej Bankovich na basgitare, Viktor Kubinec na ústnej harmonike a Marek Žilinec na bicích. Obe nahrávky vznikli v bratislavskom štúdiu ARS a sú dostupné na streamových službách.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Jaromír Kratochvíl z vydavateľstva Indies Happy Trails.

Foto: Pavol Laco