Väčšina fanúšikov americkej speváčky Lady Gaga sa asi zhodne, že Million Reasons je jednou z najsilnejších skladieb nielen na albume Joanne, ale aj v celej jej kariére. Predstavila ju už na začiatku októbra a teraz, po viac než dvoch mesiacoch, prichádza s videoklipom, ktorý len podčiarkuje emotívnosť a výnimočnosť tejto pesničky.

Dej novinky sa začína tam, kde končí klip k piesni Perfect Illusion, teda na púšti, odkiaľ vyčerpanú speváčku odvezú jej priatelia. Práve vo vizuáli k pilotnému singlu sa v septembri ukázala v úplne inej podobe, než ju fanúšikovia dovtedy poznali - omnoho civilnejšia, prirodzenejšia, na nič sa nehrajúca.

Aj novinka Million Reasons pôsobí podobným dojmom, hoci Lady Gaga sa tu oproti predchádzajúcemu klipu oveľa viac prezentuje s imidžom country hviezdy, ktorý sprevádza celú vizuálnu stránku albumu Joanne (recenzia). Tridsaťročnú speváčku môžete v klipe vidieť šatni, kde ju pripravujú na vystúpenie, a tiež v ružovom kostýme s gitarou, najmä však ponúka neskrývané emócie, ktoré sa k tejto vydarenej balade dokonale hodia.

Prečítajte si: Lady Gaga ako ju nepoznáte: V novom klipe ukazuje, že už nechce byť ilúziou


Speváčka na skladbe Million Reasons spolupracovala s popovými producentskými a skladateľskými esami Markom Ronsonom a BloodPopom, ale aj s country hudobníčkou Hillary Lindsey. Práve jej štýl je v pesničke najviac počuť, dokonca si v nej zaspievala aj vokály.

Výborne zvolený druhý singel albumu patrí medzi obľúbené skladby nielen medzi fanúšikmi, ale zjavne aj pre samotnú Lady Gaga. Za posledné mesiace totiž zverejnila až tri rôzne vystúpenia s touto pesničkou. Prvé je záznamom jej vystúpenia v rámci "barového" turné, ktoré absolvovala ešte pred vydaním albumu, druhé z odovzdávania cien American Music Awards, kde si publikum okrem spevu podmanila aj krásnou prírodnou scenériou s nočnou oblohou, a najnovšie je z minulotýždňovej parížskej módnej šou značky Victoria's Secret.

Všetky tri vystúpenia si môžete pozrieť nižšie.


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA, Rollingstone.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga