Tvorcovia romantickej komédie Štastný nový rok 2: Dobro došli zverejnili videoklip k titulnej skladbe Vezmi si ma, ktorá má vďaka odľahčenému textu a množstve pozitívnej energie potenciál stať sa veľkým hitom slovenských svadieb. Jej autorom je hudobník a herec Slovenského národného divadla Daniel Fischer, známy aj ako člen kapely Orchester Jeana Valjeana.

Sedemnásť slovenských a českých hereckých es ako Emília Vášaryová, Dagmar Havlová, Táňa Pauhofová, Jiří Bartoška či Ján Koleník sa zabáva počas horúcej svadobnej noci – tak vyzerá videoklip k piesni Vezmi si ma, ktorý fanúšikom ako darček k Vianociam prinášajú tvorcovia pokračovania filmu Šťastný nový rok. Chytľavú skladbu s vtipnými hláškami v texte nájdete okrem Youtube aj vo všetkých streamovacích službách.


Mierne nemotorné, nie však trápne vyznanie lásky

Ako sa Daniel Fischer, ktorý len pred rokom vydal debutový album s projektom Orchester Jeana Valjeana (OJV), dostal k tvorbe pesničky do filmu? "S návrhom na spoluprácu prišli tvorcovia filmu, konkrétne režisér Jakub Kroner. Ja a celá kapela OJV sa s ním veľmi dobre poznáme, pretože nám režíroval niekoľko videoklipov," spomína na začiatky spolupráce obľúbený herec a hudobník, ktorý sa s kapelou OJV v kostýme soba objavil už v prvom filme Šťastný nový rok.

"Režisér nám navrhol, aby sme sa objavili aj v letnom pokračovaní. Nečakal som, že to v rámci spolupráce zájde až tak ďaleko," smeje sa Daniel Fischer, ktorý sa venuje skladaniu hudby aj do divadelných predstavení. Napríklad za hudbu do hry Túžba po nepriateľovi získal ocenenie Dosky za najlepšiu scénickú hudbu roka 2017.

Skladbu Vezmi si ma tvoril niekoľko mesiacov pred nakrúcaním snímky v čase, keď sa so svojou snúbenicou herečkou Dominikou Kavaschovou tešili na narodenie svojho prvého bábätka. "Chcel som takú pieseň, ktorú by mohol s gitarou zahrať a zaspievať svojej partnerke hociktorý muž v momente, ako sa rozhodne vzťah posunúť na vyšší level. Niečo úprimné, a pritom nie patetické. Aby to pôsobilo mierne nemotorne, nie však trápne. Vtipne a pravdivo," vysvetľuje hudobník. "Za konečnou podobou piesne Vezmi si ma stojí aj vynikajúci a talentovaný hudobný producent a skladateľ Adam Kuruc, vďaka ktorému znie fantasticky," dodáva.

nakrúcanie videoklipu Vezmi si ma, 2021 Zdroj: PRNakrúcanie videoklipu Vezmi si ma

Klip natočili za hodinu

Videoklip k skladbe vznikol počas nakrúcania filmovej svadby v Chorvátsku. To pôvodne malo trvať dva celé dni, no keďže na konci prvého prišla od mora víchrica, ktorá zničila a poodnášala rekvizity, na realizáciu klipu zostala na druhý deň necelá hodina. "Bola to jediná a posledná možnosť, keď sme mali na pľaci úplne všetkých hercov. Chceli sme využiť autentickosť svadobnej atmosféry. Vzhľadom na to, že sa už stmievalo, mohli sme ísť len na jedenkrát, nakrúcali sme to ako jednozáberovku, bez strihu a v čistej hereckej improvizácii,prezrádza režisér filmu a videoklipu Jakub Kroner, ktorý do účinkovania v klipe pozval všetkých hercov z filmu.

"Odrazu sa s režisérom dohrnula hromada ľudí, herci, tvorcovia, všetci na skladbu začali spontánne tancovať, skákať, spievať si ju a baviť sa," spomína na nakrucanie klipu Daniel Fischer. Fanúšikovia filmu Šťastný nový rok tak môžu vidieť v jednom klipe všetky jeho hviezdy – Táňu Pauhofovú, Jána Koleníka, Zuzanu Norisovú, Gabrielu Marcinkovú, Antóniu Liškovú, Aničku Kadeřávkovú, Jiřího Bartošku, Dagmar Havlovú, Emíliu Vášáryovú, Mareka Vašuta, Tomáša Maštalíra i Mareka Majeského.

"Stal sa taký malý zázrak a ten zázrak sa, veríme, podarilo zachytiť na kameru," dodáva s úsmevom spevák, ktorý mal v tom čase dvojnásobný dôvod na radosť. Krátko pred nakrúcaním klipu sa mu totiž narodila dcérka.

Zaujímavosti o skladbe Vezmi si ma:

•  Skladba odznie vo filme Šťastný nový rok 2: Dobro došli až trikrát – zakaždým v inej verzii.

•  V úvode filmu ju zaspieva Ján Koleník Táni Pauhofovej. Požiada ju tak o ruku – či sa napokon vezmú je však otázne...

•  Skladba vznikla v najkrajšom období Daniela Fischera, keďže so svojou snúbenicou herečkou Dominikou Kavaschovou čakali bábätko.

•  
Na konci pesničky povedala ÁNO herečka Táňa Pauhofová – o krátky čas na to povedala svoje ÁNO aj v skutočnosti hudobníkovi Jonatánovi Pastirčákovi.

Film Štastný nový rok 2: Dobro došli prinesie do slovenských kín spoločnosť Continenta Film už čoskoro.

Pripomeňte si minuloročný hit OJV, ktorý je originálnym a úsmevným vyznaním lásky Dominike Kavaschovej:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytli PR manažér filmu Radomír Brhlík a Peter Gašparík zo spoločnosti Continental Film.