Americká televízia Lifetime oznámila, že pripravuje životopisný film o zosnulom spevákovi Michaelovi Jacksonovi. Projekt s pracovným názvom Michael Jackson: Searching for Neverland bude adaptáciou knihy Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days, ktorú napísali dvaja zo spevákových ochrankárov - Bill Whitfield a Javon Beard.

Autorkou scenára je Elizabeth Hunter, pričom o réžiu sa postará Diane Houston. Dej bude zachytávať posledné roky Jacksonovho života z pohľadu Whitfielda a Bearda. Jacksona stvárni známy imitátor Kráľa popu Navi, ktorého uznával aj samotný spevák. Chad L. Coleman sa predstaví v úlohe Whitfielda. Mená ďalších členov hereckého obsadenia zatiaľ neprezradili. Snímka je momentálne v predprodukcii, pričom s nakrúcaním plánujú začať budúci mesiac v Los Angeles. Termín premiéry ešte nie je známy.

 
Michael Jackson sa narodil 29. augusta 1958 a už od roku 1964 pôsobil v súrodenecnej formácii The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru a vydal desať štúdiových albumov ako napríklad Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) či HIStory: Past, Present And Future, Book I (1995), pričom podľa odhadov predal viac ako 400 miliónov kópií nahrávok.

Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má pätnásť cien Grammy, a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos. Získal aj stovky ďalších ocenení. Zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson