Britská polícia dnes informovala, že speváčka írskej kapely The Cranberries Dolores O'Riordan zomrela v pondelok ráno v londýnskom hoteli prirodzeným spôsobom. Vylúčila teda samovraždu či cudzie zavinenie.

V pondelok pritom polícia informovala, že príčina smrti je neznáma, čo podľa agentúry AP mohlo vyvolať určité podozrenia. Podľa dnešného stanoviska polície však úmrtie Dolores O'Riordan "nie je klasifikované ako podozrivé".

Speváčka sa mala v Londýne zúčastniť na krátkom nahrávaní vokálov pre coververziu slávnej skladby The Cranberries Zombie v podaní losangeleskej kapely Bad Wolves. Podľa Dana Waiteho, šéfa nahrávacieho štúdia Eleven Seven, kde sa malo nahrávanie uskutočniť, mu speváčka ešte v pondelok skoro ráno poslala SMS-ku, v ktorej uvádzala, že sa na nahrávanie teší. "Vyzerala byť plná života, žartovala a písala, že sa teší na stretnutie so mnou a mojou ženou," povedal Waite.

O'Riordan zomrela vo veku 46 rokov. The Cranberries v roku 2017 zrušili pre jej zdravotné problémy časť turné. Podľa informácií, ktoré vtedy manažment zverejnil na domovskej stránke skupiny, boli dôvodom problémy s chrbticou.

Viac k téme: Prvá správa o úmrtí, biografia, výber hitov a reakcie osobností


Zdroj: SITA
Foto: Yui Mok/PA via AP

Súvisiaci interpreti: The Cranberries