Britská kapela Editors zverejnila pieseň Magazine spolu s videoklipom. Prvý singel z pripravovaného šiesteho albumu Violence mal premiéru v pondelok v šou Jo Whiley na BBC Radio 2. Formácia prezradila, že pieseň je "ako namierený prst na niektorých ľudí, ktorí sú pri moci, ako napríklad na skorumpovaných politikov a obchodníkov".

Túto myšlienku vyjadrilo v klipe niekoľko mužov a žien v oblekoch, ktorí predvádzajú pôsobivú choreografiu končiacu roztrhaním oblečenia. Video k piesni Magazine nakrúcali v Amsterdame. O réžiu sa postaral dlhodobý spolupracovník skupiny Rahi Rezvani.

Skupina Editors vydá spomínaný album Violence 9. marca. Podľa lídra Toma Smitha sa kapele na novinke podarilo dosiahnuť doteraz najvyváženejšiu zmes gitarovej a elektronickej tvorby. Nahrávka bude obsahovať celkovo deväť skladieb, ktoré podľa speváka spája "potreba spojenia ľudstva vyjadrujúca únik z okolitého sveta".


Tracklist albumu Editors - Violence:

1. Cold
2. Hallelujah (So Low)
3. Violence
4. Darkness At The Door
5. Nothingness
6. Magazine
7. No Sound But the Wind
8. Counting Spooks
9. Belong

Editors vznikli v roku 2002, v začiatkoch sa však volali Pilot a neskôr tiež The Pride či Snowfield. Debutovali v roku 2005 nahrávkou The Back Room, z ktorej vyšli napríklad single Munich a Blood. Za tento album získali nomináciu na Mercury Prize. S nasledujúcou štúdiovkou An End Has A Start (2007) sa im podarilo dobyť UK Chart. Ich vtedajší úspech podčiarkuje fakt, že kapelu nominovali na BRIT Award v kategórii Najlepšia britská skupina.

Z ich druhého štúdiového albumu vyšli single ako Smokers Outside The Hospital Doors alebo The Racing Rats. Aj s tretím počinom In This Light and on This Evening (2009) dobyli UK Chart. Neskôr vydali albumy The Weight of Your Love (2013) a In Dream (2015), ktoré sa v tejto hitparáde dostali do Top 6.

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Marko Erd/Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Editors