Budúci piatok odvysiela Jednotka posledné kolo zo štvrtej série Legiend popu. Podľa tvorcov programu sa tie najlepšie hudobné legendy už vyčerpali, a preto relácia definitívne končí. Predposledné kolo sa nieslo v doznievajúcej valentínskej atmosfére. Počas večera venovaného duetám o láske to spolu ladilo viacerým dvojiciam.

Jednou z takýchto dvojíc boli Peter Cmorik so svojou partnerkou Mirkou Partlovou, ktorí ponúkli televíznym divákom spoločnú interpretáciu hitu Tri slová z filmu Neberte nám princeznú. U divákov si vyspievail standing ovation, dojem z vystúpenia kazila len Cmorikova ruka vo vrecku, vďaka čomu pri pôvabnej speváčke pôsobil trochu neohrabane.


Cmorik sa počas večera ukázal na pódiu dvakrát, jeho druhou partnerkou na pódiu bola Markéta Poulíčková. Dueto Mira Žbirku a českej speváčky Marty Co bolí to přebolí sadol obom spevákom, no predsa len o niečo Poulíčkovej, ktorej hlas v piesni viac vynikol. Česká speváčka, ktorá bola aj v doterajšom priebehu Legiend popu zárukou kvalitného výkonu, dominovala aj v duete s Lukášom Adamcom Duhová víla. Adamcov hlas sa v duete takmer strácal.    

Počas večera nechýbala ani spomienka na súrodencov Hečkovcov, ktorí boli v osemdesiatych rokoch minulého storočia na slovenskej scéne neprehliadnuteľným duom. Pieseň Taliansky muzikál pripomenuli Barbora Švidraňová so svojím kolegom zo speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska Jurajom Zaujecom. Do svojho prejavu vsunuli aj herecké prvky, ktoré dodali celému vystúpeniu potrebnú šťavu. Ocenili to aj diváci v sále.  

 
David Deyl si postupne získava aj slovenských priaznivcov

Medzi vydarené vystúpenia môžeme aj tentoraz zaradiť výkony českého speváka Davida Deyla, ktorý je u nás vďaka relácii RTVS novým speváckym objavom. V Českej republike objavili talentovaného speváka v roku 2009, kedy získal cenu hudobnej televízie Óčko v kategórii Objav roka. V tom istom roku vydal debutový album Hlavolam. O dva roky neskôr mu do diskografie pribudol album Zásah. V tom čase však o Davidovi u nás vedel iba málokto.    

Za niekoľko posledných týždňov sa situácia zmenila. Mladý spevák sa vďaka svojmu niekoľkonásobnému účinkovaniu v Legendách popu dostal aj do povedomia slovenských divákov a poslucháčov.  Svedčia o tom aj množiace sa príspevky od slovenských fanúšikov, aby sme však boli presní tak prevažne fanúšičiek, na spevákovom oficiálnom facebookovom profile. Okrem iného v ňom nechýbali komentáre vyjadrujúce radosť fanúšičiek z opätovného vystúpenia Deyla v Legendách.    

Tešiť sa mohli hneď dvojnásobne. David si spolu s Nikoletou Spalasovou zaspieval dve krásne piesne. Nezabudnuteľný hit Čau lásko, ktorého pôvodnými interpretmi sú Karel Got a Marcela Holanová, a song To se nikdo nedoví z dielne Waldemara Matušku a Heleny Vondráčkovej. Interpretácie oboch skladieb patrili k najkvalitnejším hudobným zážitkom piatkového priameho prenosu.


Šou, ktorá pripomenula legendy a zviditeľnila mladých

Ohlásený koniec relácie zarmútil mnohých televíznych divákov. Šou totiž ako jedna z mála dávala priestor aj domácej a českej hudobnej tvorbe, ktorá ho má v súčasnosti na televíznych obrazovkách a v rádiovom éteri žalostne málo. Legendám popu sa počas svojej existencie podarilo obnoviť záujem divákov o česko-slovenských interpretov, ktorí sa výrazným spôsobom zapísali do populárnej hudby, a zároveň zviditeľniť viaceré mladé talenty. Škoda len, že väčšina z nich nedokáže hudobnú scénu obohatiť aj kvalitnou vlastnou tvorbou.

Posledný priamy prenos Legiend popu, ktorý bude tvoriť definitívnu bodku za reláciou, bude akýmsi záverečným sumárom venovaným legendárnym česko-slovenským hitom. Takým, ktoré v relácii silno zarezonovali, ale aj tým, ktoré v Legendách popu nestihli odznieť. Ktoré vydanie Legiend najviac potešilo vás?    



Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Youtube / RTVS 
Video: Youtube.com - MofoLM

Súvisiaci interpreti: David Deyl, Peter Cmorik