Maroon 5 už svojich fanúšikov prekvapili mnohokrát, najmä vo svojich videoklipoch často prinášajú nečakané zážitky. Výnimkou nie je ani vizuál k novému singlu Cold, v ktorom frontman skupiny Adam Levine zažije poriadne divoký večierok.

Hneď na začiatku takmer sedemminútového klipu mu totiž barman na párty naleje do nápoja drogu a spevák začne halucinovať. Medzi bizarnosťami, ktoré sa mu odohrávajú v hlave, je napríklad zvádzanie animovanej ženy, lietajúce policajné autá, ľudia so zvieracími hlavami a zvieratá s ľudskými tvárami, či svadobný obrad na dne bazéna. Vo videoklipe sa predstavila aj Levineova manželka, modelka Behati Prinsloo, ktorej svoje zážitky na konci vyrozpráva.

Cold je druhou novou skladbou, ktorú Maroon 5 zverejnili od vydania svojej zatiaľ poslednej štúdiovky V (2014). Vlani v októbri predstavili singel Don't Wanna Know, na ktorom sa podieľal aj raper Kendrick Lamar. Aj tentokrát si poprocková kapela na spoluprácu prizvala rapera - v skladbe hosťuje Future, ktorý účinkuje aj vo videoklipe. A v jednej chvíli sa zmení plyšového medveďa... 


Maroon 5 vznikli v roku 1994, pričom pôvodne sa volali Kara's Flowers. Pod týmto názvom vydali v roku 1997 album The Fourth World. Ako Maroon 5 debutovali štúdiovkou Songs About Jane (2002). Po nej nasledovali nahrávky It Won't Be Soon Before Long (2007), Hands All Over (2010), Overexposed (2012) a spomínaný album V, pričom všetkých päť sa dostalo do prvej desiatky britského i amerického albumového rebríčka. Skupina získala okrem iného tri ceny Grammy.

Mimochodom, spomínaný predchádzajúci singel Don't Wanna Know má tiež netradičný videoklip - členovia skupiny sa v ňom prezliekli na Pokémonov, ktorých sa fanúšikovia snažia uloviť.


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA, Pitchfork.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Maroon 5