Americká kapela The Smashing Pumpkins vyrazí na turné po USA a Kanade v takmer pôvodnej zostave. Na pódiu sa predstavia zakladajúci členovia Billy Corgan (spev, gitara), James Iha (gitara) a Jimmy Chamberlin (bicie), ktorých doplní gitarista Jeff Schroeder. Ten v kapele pôsobí od roku 2007. Pôvodná basgitaristka formácie D'arcy Wretzky sa na turné nezúčastní.

Muzikanti odštartujú koncertnú šnúru s názvom Shiny And Oh So Bright Tour 2018 12. júla v Glendale v Arizone a na cestách budú až do septembra. Fanúšikovia sa môžu tešiť na skladby z albumov Gish (1991), Siamese Dream (1993), Mellon Collie And The Infinite Sadness (1995), Adore (1998) a Machina/The Machines Of God (2000). Informácie prezradili vo štvrtok prostredníctvom krátkeho videa, ktoré zverejnili na oficiálnej webstránke aj na Facebooku.


Skupina The Smashing Pumpkins vznikla v roku 1988 v Chicagu. Okrem spomínaných albumov vydala aj nahrávky Zeitgeist (2007), Oceania (2012) či zatiaľ posledný Monuments To An Elegy (2014). Na konte má tiež niekoľko kompilácií či EP nahrávok. Ich najväčšími hitmi sú skladby Today, Disarm, Bullet With Butterfly Wings, 1979, Tonight, Tonight, The End Is The Beginning Is The End, Ava Adore alebo Perfect. Ich piesne sa objavili aj na soundtrackoch filmov ako Lost Highway (1997) či Batman a Robin (1997). Podarilo sa im získať napríklad dve ceny Grammy či osem MTV Video Music Awards.


Zdroj: SITA (Smashingpumpkins.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Smashing Pumpkins