Populárny hudobný skladateľ, spevák, hitmaker Michal Hrůza vydáva novú pieseň s videoklipom Světlo do tmy. Tá zároveň predznamenáva rovnomenný album, ktorého vydanie sa očakáva už v marci. Michal Hrůza naň, spoločne so svojou skupinou, naviaže aprílovým turné v piatich českých mestách.

Producent albumu Lukáš Chromek o "novom" Michalovi Hrůzovi hovorí, že je teraz tvrdší a temnejší než kedykoľvek predtým, ale zároveň v sebe stále nesie kus nádeje. Motív k videoklipu bol naporúdzi okamžite. Asociácií pri počúvaní bolo nespočetné množstvo, a tak bolo potrebné akurát nájsť tie správne, ktoré budú najlepšie odzrkadľovať atmosféru piesne. Bolo nad slnko jasné, že hlavným elementom a symbolom bude svetlo. "Skúmali sme možnosti, ako preniesť neóny, žiarivky, oheň a ďalšie zdroje svetla doprostred hlbokých lesov, opustených stavieb a na nekonečné lúky," hovorí režisér videoklipu Vojtěch Buchta, ktorý má na konte aj námet, strih a postprodukciu.


Posolstvo pre ľudí, ktorí blúdia a hľadajú 

Najväčšiu silu vidí režisér Vojtěch Buchta v Michalových textoch. Práve preto sa ich snažil vytiahnuť z piesne a zasadiť do priestoru, čím vznikol motív postavy putujúcej krajinou, ktorá za sebou necháva posolstvo pre ľudí, čo blúdia a stále niečo hľadajú - rovnako ako ona "a nachádza to v miestach na okrajoch, uprostred ničoho, mimo hlavnej cesty, a práve tam môžu nájsť odkaz, posolstvo, slovo, myšlienku alebo svetlo," komentuje príbeh režisér.

Světlo do tmy je skladba z autorovho veľmi dôležitého obdobia. "Niekedy sme obklopení chmúrnou tmou, a preto je dobré občas tmu rozbiť svetlom. Svetlo je pozitívnejšie než tma," opisuje Michal Hrůza a dodáva, že: "z každej tmy totiž vedie cesta k svetlu a o tom je aj môj nový album."

V rámci pripravovaného albumu vyrazí Michal s kapelou na turné Světlo do tmy Tour 2020. "Ak máte pocit, že si od tej tmy okolo nás chcete na chvilu oddýchnuť, príďte sa s nami rozsvietiť na koncertné turné, ktoré sme na jar pripravili. Teším sa hlavne na to, ako málo stačí k spoločne prežitému odpútaniu sa od niektorých zbytočností, ktoré nám komplikujú život," odkazuje fanúšikom za skupinu Michal Hrůza.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music.

Súvisiaci interpreti: Michal Hrůza