Dave Grohl neprestáva prekvapovať. Po tom, ako minulý rok v projekte Dee Gees zaujal skvele zvládnutými výškami, keď spieval falzetom disco hity od legendárnych Bee Gees, teraz ukázal úplne opačnú polohu svojho hlasu - hlboký metalový growling.


Urobil tak v rámci ďalšieho bočného projektu skupiny Foo Fighters s názvom Dream Widow, ktorý pred pár dňami zverejnil skladbu March Of The Insane. Je to plnokrvný thrash metal a Grohlov hlas by ste v ňom pravdepodobne nespoznali. Pesnička s lyric videom je však zverejnená priamo na Youtube kanáli Foo Fighters a pod videom je informácia, že pochádza z nikdy nevydaného rovnomenného debutového albumu Dream Widow.


Reakcie fanúšikov sú pozitívne a viacerí sa vyjadrili, že by privítali celý album takýchto tvrdších skladieb, ktorý sú v úplnom kontraste k vlaňajšiemu popovému úletu Dee Gees. Dave Grohl vtedy na margo svojho falzetového spevu v hite You Should Be Dancing povedal, že "som nikdy v mojom živote takto nespieval, ale bola to tá najjednoduchšia skladba, ktorú som kedy naspieval. Jednoducho som to zaspieval, trvalo to asi šesť minút a mal som to hotové. Mal som takto spievať posledných 25 rokov."

Po zverejnení thrashmetalovej novinky sa však zdá, že okrem rozžiarených disco vokálov mu nerobí žiadny problém ani temný hrdelný spev.



Už o pár dní sa Foo Fighters predstavia v hororovej komédii

Kapela Foo Fighters zverejnila novinku projektu Dream Widow len desať dní pred premiérou svojho nového filmu Studio 666, na ktorom spolupracovala s režisérom BJ McDonnellom. V hororovej komédii, ako film označili samotní tvorcovia, sa skupina nasťahuje do panského sídla, ktoré je "opradené desivou rock'n'rollovej históriou", aby tam nahrala svoj nový album. Po príchode však Grohla ovládnu "paranormálne sily, ktoré ohrozujú nielen dokončenie albumu, ale aj životy samotných členov kapely".

Pozrite si trailer filmu Studio 666:


Cez víkend Foo Fighters na sociálnych sieťach zverejnili záznam špeciálneho online koncertu, počas ktorého zahrali desať skladieb. Zazneli aj piesne, ktoré nebývajú bežnou súčasťou ich setlistu, ako napríklad T-Shirt z albumu Concrete and Gold (2017), ktorá zaznela naživo vôbec prvýkrát, alebo Walking After You, ktorú skupina zahrala prvýkrát od roku 2006. Celú šou si môžete pozrieť TU.

Autor: Patrik Marflák (zdroj: Nme.com)

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters