Olympijské zlato a famózny úspech slovenského športu. Ikona zjazdového lyžovania Petra Vlhová sa minulý rok stala prvou slovenskou lyžiarkou, ktorá je držiteľkou veľkého krištáľového glóbusu vo Svetovom pohári. Tento rok svoju pozíciu potvrdila ziskom malého krišťálového glóbusu v slalome a zlatom na zimných olympijských hrách v Pekingu.


Kapela Smola a Hrušky sa preto rozhodla svoju minuloročnú skladbu Snehová kráľovná, ktorá je aj na novom albume Audiostatusy, aktualizovať do olympijskej unplugged verzie aj s novým klipom.

"Do skladby Snehová Kráľovná som sa znovu zamiloval počas príprav na akustické turné, kde sa mi bežne stáva, že pri jej hraní mám zimomriavky. Po neuveriteľnom výkone v druhom kole, kedy sa Petre podarilo získať v slalome vytúžené zlato, ma kopla múza a prepísal som text pôvodnej skladby. Na skúške sme sa s kapelou rozhodli, že akustickú verziu nahráme naživo v štúdiu, aby sme zachytili tvorivý okamih, kapelnú atmosféru, a zároveň preniesli energiu, ktorú nám Petra dala svojím výkonom," priblížil frontman kapely, spevák, gitarista, skladateľ a textár Jozef "Spoko" Kramár.


Nová verzia skladby Snehová kráľovná (Olympic Unplugged) a videoklip sa nakrúcali v priestoroch ružomberského štúdia Liptov Lab. Zvuk, mix a mastering mal na starosti Marek Masarik a o kameru a strih sa postaral dvorný kameraman Pavol Varga.

Tento rok kapela Smola a Hrušky oslavuje 25. výročie svojho vzniku. Punkoví romantici aktuálne nacvičujú skladby z nového albumu v špeciálnom programe a aranžmánoch, ktorý predstavia počas jarného akustického turné s názvom Akustické Hrušky 25 rokov tour 2022.

Zoznam koncertov výročného turné:

21. 4. – Spišská Nová  Ves, Reduta (koncertná sála)
22. 4. – Námestovo, Barón pub
23. 4. – Nitra, Music a café
29. 4. – Trenčín, Klub Lúč
30. 4. – Vrútky, RC Mlyn

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér kapely Smola a Hrušky. Text správy sme upravili. Novinky kapely môžete sledovať na jej oficiálnych stránkach na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky