Americká speváčka a huslistka Emilie Autumn sa v pondelok 19. marca po prvýkrát predstaví v Bratislave, vystúpi v Majestic Music Clube (MMC). Kontroverzná hudobníčka sa mala v hlavnom meste Slovenska predstaviť už v roku 2010, no vystúpenie s kapelou The Bloody Crumpets v Randal klube naplánované na 14. februára musela zrušiť pre ochorenie hlasiviek.

Emilie Autumn na hudobnej scéne debutovala v roku 2000 inštrumentálnym albumom s názvom On a Day..., na ktorom ponúkla okrem iného aj svoje interpretácie skladieb Johanna Sebastiana Bacha. O tri roky neskôr jej vyšla druhá nahrávka Enchant, ktorá je kombináciou rocku, kabaretu, klasickej hudby a írskej ľudovej hudby. Týmto albumom sa jej podarilo dostať sa do povedomia širšieho okruhu poslucháčov a následne absolvovala svetové turné s Courtney Love.

Odvtedy vydala ďalšie dve štúdiové nahrávky - druhý spievaný album Opheliac (2006), druhú čisto inštrumentálnu nahrávku Laced / Unlaced (2007) a kompiláciu A Bit o' This & That (2007). Na rok 2012 chystá nový album Fight Like a Girl, ktorého názov nesie aj aktuálne turné.

Okrem hudby sa Autumn venuje aj poézii a založila vlastnú módnu značku. Fanúšikovia sa v jej podaní môžu tešiť na vystúpenie plné barokovej a viktoriánskej teatrálnosti, v ktorej nič nie je tabu.

Klasické vstupenky na koncert sa predávajú v sieti Ticketportal za 16 eur.

Emilie Autumn - Gaslight (live - Fight Like a Girl Tour 2012)

Zdroj: Obscure Promotion, archív Hudba.sk
Foto: archív / Emilieautumn.com

Súvisiaci interpreti: Emilie Autumn