Najvplyvnejší slovenský raper súčasnosti dnes v spolupráci s Rukahore.sk oficiálne spúšťa predpredaj svojho druhého sólového albumu Y. Nasledovník megaúspešného sólového debutu Nový človek (2012) sa na pulty predajní dostane už 31. marca. Na posledný marcový deň pripravil člen H16 pre svojich fanúšikov ešte jedno veľké prekvapenie.

Čakanie fanúšikov na druhý sólový album Majka Spirita sa skončí už o dva týždne. Oficiálne vydanie nahrávky Y je naplánované na 31. marca, online predpredaj albumu v exkluzívnej spolupráci rapera s portálom Rukahore.sk sa však začína už dnešným dňom na stránke shop.rukahore.sk/ypsilon.

Ruka v ruke so štartom predpredaja fyzického nosiča Majk Spirit odkrýva aj minimalistický obal CD. Vizuál bookletu je dielom fotografa a dizajnéra Adama Pribylinca v spolupráci s renomovanou fotografkou Petrou Ficovou.

Majk Spirit - Y Zdroj: artwork

Ďalším čerstvo odtajneným elementom albumu je tracklist. Zoznam skladieb vo svojej finálnej podobe prináša aktuálny singel dobYjeme svet, ktorý Majk odpremiéroval pred dvoma týždňami, a tiež pieseň Boh jediný, ktorú zverejnil koncom minulého roka ako prvý singel z očakávaného albumu. Z dávnejšie zverejnených skladieb nebude chýbať Feel Alright, a tiež skladby Tancujj a Euro Gang, avšak v nových verziách.

S tracklistom je odhalený aj zoznam hostí. Sú nimi speváci Maxo a Ben Cristovao a raperi Čistychov, Vec, Ego z Kontrafaktu, Ektor, ElpeSupa a Delik z formácie Moja reč, a nechýbajú ani Otis a Cigo z Majkovej domovskej crew H16. Zaujímavý je najmä zoznam mien pri singli dobYjeme svet, keďže vo videoklipovej verzii išlo o sólo vec. Album sa nahrával v štúdiu Littlebeat (Martin Šrámek, Andrej Hruška a Marek Šurin), no na jeho produkcii sa podieľali aj Grimaso, Abe, The Glowsticks, PokerBeats, Madskill, DJ Wich a Billy Hollywood.

Tracklist albumu Y:

1. Teraz je čas (prod. Grimaso)
2. Zbojník (feat. Maxo; prod. Littlebeat)
3. Slovo (feat. Čistychov & Ben Cristovao; prod. The Glowsticks)
4. dobYjeme svet (feat. Otis, Supa, Cigo & Delik; prod. Abe Beats)
5. Feel Alright (prod. Pokerbeats)
6. No a čo? (feat. Vec; prod. Grimaso)
7. Tancujj RMX (prod. Madskill)
8. Robím to rád (prod. The Glowsticks)
9. Euro Gang (feat. H16 & S.A.S.; prod. Grimaso)
10. Len tak (feat. Ego, Ektor & Elpe; prod. Abe Beats)
11. Boh jediný (prod. Abe Beats)
12. Bol som tu (prod. DJ Wich) / Kvety (prod. Billy Hollywood)


Spolu so symbolom názvu albumu Y, ktorý je inšpirovaný "generáciou Y", Majk Spirit šíri na sociálnych sieťach už niekoľko mesiacov aj symbol +. Ten súvisí s jeho novým minimalistickým logom spiri+ . Oba symboly, ktoré ho sprevádzajú pri vstupe do novej umeleckej éry, prezentuje i na svojej vlastnej značke oblečenia spiri+. Ako Majk vysvetľuje, vytvoril ju v súlade s pozitívnou symbolikou a pozitívnym odkazom svojej hudbyPráve kolekcia Y sa v týchto dňoch stáva oficiálnou sprievodnou kolekciou rovnomenného generačného albumu. Oblečenie si môžu fanúšikovia objednať spolu s albumom na shop.rukahore.sk/ypsilon.

Ten si budú môcť fanúšikovia prvýkrát vypočuť už 31. marca, pričom v rovnaký deň sa môžu tešiť aj na veľké prekvapenie. Krátko po vydaní albumu bude nasledovať veľké česko-slovenské turné. Šnúra sa začne 10. apríla v Olomouci a skončí sa 6. júna koncertom v Kadani. Najväčšie šou vypuknú 24. apríla v Bratislave a 29. mája v Prahe, na oboch sa bude album krstiť.  Pre viac informácií o jednom z najvýraznejších hlasov svojej generácie v jeho novej ére sledujte www.facebook.com/MajkSpirit.

Majk Spirit - Black Tour 2015:

10. 4. - Olomouc, Belmondo Club

17. 4. - Brno, SONO Centrum Music Club
18. 4. - Hodonín, Planet Aréna Paladium
24. 4. - Bratislava, Refinery Gallery - KRST ALBUMU Y
30. 4. - Košice, Diamond People Club
9. 5. - Žilina, ULaLa Club
15. 5 - Trenčín, Piano Club
23. 5. - Plzeň, Pantheon Music Club
29. 5. - Praha, SaSaZu - KRST ALBUMU Y
30. 5. - Banská Bystrica, Ministry of Fun - Europa Shopping Center
5. 6. - Kadaň
6. 6. - Most


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Petra Ficová, Adam Pribylinec

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit