Americká popová hviezda Madonna poprela špekulácie, že keď minulý týždeň v Austrálii vystúpila v klaunskom kostýme, bola pod vplyvom alkoholu alebo narkotík. Niektorí fanúšikovia ju odsudzujú, ďalší sa jej zastávajú. V Austrálii asi nerozumejú klaunom.

Speváčka 10. marca v Melbourne predviedla svojim austrálskym fanúšikom špeciálne vystúpenie s názvom Tears of a Clown (Plačúci klaun). Performance na hranici divadelného predstavenia fanúšikovia prijali rozpačito, niektorých nahnevala aj skutočnosť, že na hviezdu museli čakať takmer do jednej po polnoci. Objavili sa narážky, že kráľovná popu nebola celkom vo svojej koži a že bola pod vplyvom psychotropných látok.

Ako reakciu na tieto obvinenia Madonna zverejnila na svojom Instagrame screenshot príspevku od fanúšika, ktorý sa jej zastával, a napísala: "Ďakujem za podporu. Škoda, že ľudia nerozumejú herectvu a stvárneniu roly. Nikdy by som sa na pódium nepostavila opitá alebo nadrogovaná." Zároveň naznačila, že keby sa za klauna prezliekol muž, nikto by to neriešil. "Áno, za týmto sa skrýva sexizmus a mizogýnia, čo dokazuje, že ženám nielen platia menej, ale stále sa k nám správajú ako k odpadlíkom, ak sa vyčleníme z davu a robíme niečo neobvyklé! Sexizmus je stále živý, ale ja žijem pre lásku!" dodala rozhorčená speváčka.

Vystúpenie bolo kombináciou komédie, hudby a príbehov, Madonna mala po celý čas na sebe kostým klauna. Samotná speváčka fanúšikom v Melbourne povedala, že na vystúpení sa ešte pracuje.

Pozrite si úryvok z vystúpenia Tears of a Clown:


Klaun či kráľovná? 

Zahrala sa na klauna, no ak sa s ňou niekedy prídete do osobného kontaktu, radšej pokľaknite. Na základe vlastnej skúsenosti to zrejme odporúča anglická speváčka a herečka Rita Ora, ktorá si spomenula, že keď sa po prvý raz stretla s kráľovnou popu, vyžadovalo sa od nej správanie poddanej.

"Raz som vystupovala na charitatívnom večierku a zoznámila som sa so svojím idolom, Madonnou. Čakala som na ňu a doslova som sa triasla od nervozity, bolo mi zle od žalúdka. Keď Madonna vstúpila do miestnosti, celá žiarila. 'Ahoj, veľmi ma teší, že vás spoznávam,' povedala som a ona na to: 'Tu sú svetlá, mohla by si si kľaknúť sem?' Tak som si teda kľakla a ona sa so mnou zhovárala z výšky. Ale je to Madonna, môže si robiť čo chce. Treba sa od nej učiť," dodala.

Prístup "jej veličenstva" však Rite očividne neprekážal a minulý rok ochotne účinkovala v Madonninom videoklipe Bitch I'm Madonna, v ktorom sa 56-ročná diva pre zmenu hrala na tínedžerku.


Text: Hudba.sk (NME.com)
Foto: Twitter.com/Madonna

Súvisiaci interpreti: Madonna