Kapela Smola a Hrušky napĺňa sľub fanúšikom a predstavuje ďalšiu skladbu z nového albumu Čiernobiely, ktorá dostala vizuálnu podobu. Pred niekoľkými dňami uverejnila lahodný a voňavý klip k novinke Zelený čaj.

Recesisti zo Spiša tento rok oslavujú 20 rokov na scéne a pri tejto príležitosti presne pred mesiacom vyrazili na svoje najväčšie klubové turné. Špeciálny dvojhodinový koncertný program Smola a Hrušky predstaví najbližšie už v piatok 17. marca v trenčianskom klube Piano. Ako hosť vystúpi aj Boy Wonder so živou kapelou General Foxx. A práve trnavský raper hosťuje spoločne s českým reggae spevákom menom Colectiv a talentovaným speváckym duom Alžbeta & Júlia v novom videosingli Zelený čaj.

Singel, ktorý nájdete aj na nedávno pokrstenom albume Čiernobiely, odhaľuje pozitívne účinky liečivej rastliny, ktorá pomáha a chráni. Vizuál, o ktorý sa postaral talentovaný filmár Martin Krestián, sa nakrúcal v oáze pokoja a oddychu - v príjemnej atmosfére čajovne, ale aj v štýlovej českej pivárni či uliciach Starého mesta.


"Zelený čaj je pro mě každodenní očista těla od negací, relax a pohoda, nohy nahoru, ale hlavně rituál, při kterém začíná být svět zase o něco lepším místem. Doporučuji zelený čaj všem. Skvělá SaH crew, křest alba Čiernobiely, funny natáčení klipu, spousta čaje, luxusní spaní v centru Bratislavy, odtažené auto, nové hudební i přátelské spojení, tygří oko s absinthem, aj o tom byla tahle skvělá spolupráce a natáčení klipu," opisuje atmosféru hosťujúci Colectiv.

"Je to oslava famózneho nápoja, ktorý neskutočne milujem a úplne ma pohltil. Jeho blahodarné účinky si vychutnávam v každom ročnom období a je mi trochu smutno, že na Slovensku sa čaj všeobecne pije skôr ako alternatíva sladených nápojov - v zime s rumom alebo len tak namiesto teplej vody. Pritom to môže byť vynikajúci povzbudzujúci nápoj, veď má viac kofeínu aj pozitívnych účinkov ako káva. No stále je jednoznačne v jej tieni. Tak sme mu chceli vzdať úctu a priniesť trochu osvety, aby sa ľudia nebáli tejto zelenej rastliny. Song je aj ukážka toho, ako môžu hosťujúci umelci posunúť význam a atmosféru skladby. Som veľmi rád, že práve český Colectiv a trnavský Boy Wonder skladbu dostali na ďalší level a povestnou čerešničkou je sesterské duo Alžbeta & Julia. Mladé talentované speváčky zjemnili chuť a arómu tejto jedinečnej skladby," zhrnul frontman kapely Smola a Hrušky Spoko Kramár.

Zostávajúce koncerty 20 rokov tour:

17. 3. - Trenčín, Piano Club (+Boy Wonder a General Foxx) 
18. 3. - Prievidza, Rave Club 
22. 3. - Banská Bystrica, V-Club 
24. 3. - Prešov, Safe Music Club & Coffee 
25. 3. - Humenné, Nostalgia Music Pub 
31. 3. - Zvolen, Dom kultúry ŽSR
1. 4. - Prakovce, B-klub (unplugged)
7. 4. - Bardejov, Rock Cafe 
8. 4. - Martin, Mestská Scéna 
15. 4. - Handlová, Sound City Pub 
16. 4. - Námestovo, Baron Pub  
21. 4. - Košice, Collosseum 
22. 4. - Poprad, Rock Fabric 
28. 4. - Myjava, La Vita Club
29. 4. - Spišská Nová Ves, Semafor - krst albumu

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Nový album Čiernobiely je v predaji cez oficiálny shop kapely smolaahrusky.sk/eshop alebo priamo na každom koncerte turné. Počúvať ho môžete aj na Deezeri.



Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Martin Hlavatý, manažér skupiny Smola a Hrušky. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Martin Krestián

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky