Anglický hudobník Elton John pripravuje vydanie dvoch albumov s coververziami svojich skladieb v podaní známych interpretov. Album s názvom Revamp bude obsahovať coververzie v podaní hviezd popu, rocku a r'n'b, zatiaľ čo druhý, ktorý ponesie názov Restore, bude čisto v štýle country.

Obe nahrávky vyjdú naraz 6. apríla. Na albume Revamp Johnove skladby okrem iných zaspievajú aj Ed Sheeran, Miley Cyrus, Mary J. Blige, Florence and The Machine, Coldplay, Alessia Cara, Lady Gaga či Pink.

Druhý album Restore bude zase obsahovať prerábky jeho piesní v podaní Emmylou Harris, Willieho Nelsona, Maren Morris, Rosanne Cash a ďalších hviezd country hudby.

Elton John koncom januára oznámil, že sa rozhodol raz a navždy skoncovať so živým vystupovaním a po skončení pripravovaného turné, ktoré sa začína v septembri a bude trvať tri roky, sa chce venovať už len rodine. "Mojimi prioritami sú teraz moje deti, môj manžel a moja rodina. Toto je koniec," oznámil dramaticky na spoločenskom večierku v New Yorku.

Elton John má 70 rokov a v roku 2021, keď sa skončí jeho rozlúčkové turné, budú jeho deti vo veku desať a osem rokov. Rozlúčkové turné má názov Farewell Yellow Brick Road a spevák v rámci neho odohrá okolo 300 vystúpení v Severnej aj Južnej Amerike, Európe aj Ázii.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Súvisiaci interpreti: Elton John