Nový slovenský tanečný film Backstage má dnes (16.3.) distribučnú premiéru v kinách po celom Slovensku. Zároveň vychádza jeho soundtrack, pre ktorý tvorcovia filmu oslovili osvedčené mená i začínajúce hviezdy slovenskej a českej scény. Soundtrack vychádza formou playlistu na digitálnych platformách Spotify a Deezer a tiež na originálnom merchandise k filmu.

Film Backstage režisérky Andrey Sedláčkovej ukazuje príbeh tanečnej skupiny, ktorá sa pretĺka v malom meste a sníva o tom veľkom. Dvere do nablýskaného sveta šoubiznisu sa im otvoria vďaka talentovej súťaži. Pre vzťahy a charaktery všetkých členov však takýto skok predstavuje veľkú a tvrdú skúšku.

Prečítajte si: Zranenia i drilovanie choreografií. Aj takto vyzeralo zákulisie filmu Backstage

Úlohu jedného z porotcov súťaže má známy český spevák Ben Cristovao: "Vtipné je, že ponuka robiť skutočného porotcu prišla veľmi krátko po natočení mojej roly vo filme," prezrádza Cristovao. Práve on vytvoril pre film hneď dve skladby, a to Padam v spolupráci s Máriou Čírovou i ďalší song Nohy.

V prípade prvej menovanej piesne, ktorá vyšla ako videosingel na podporu filmu ešte vo februári, išlo o úplne prvé umelecké spojenie Bena a Márie, ktoré podľa ohlasov fanúšikov zafungovalo skvele. "To, že ma Ben oslovil, ma trochu zaskočilo, len málokto by čakal, že práve my dvaja urobíme niečo spoločné. Myslím ale, že sa nám song naozaj podaril," teší sa Mária. Jej slová potvrdzuje i úspech klipu na Youtube, ktorému na prekonanie hranice dvoch miliónov prehratí stačili len dva týždne od zverejnenia. Skladba sa dostala aj do rotácií Rádia Expres i Europy 2.


Kali, Nerieš aj Sima s Egom

Spoločne s Benom a Máriou sú na soundtracku filmu Backstage aj ďalšie zaujímavé mená slovenského a českého popu, hip-hopu alebo urban music. Svojimi trackmi prispeli Kali, Paulie Garand, Annet Charitonová, VR/Nobody, Indy a Wich, Johny Machette, Reginald, Sima, Nerieš, Pil C a Calin. Ide o už v minulosti vydané skladby jednotlivých interpretov, ktoré teraz vychádzajú v podobe playlistu na digitálnych platformách Deezer a Spotify.

Fanúšikovia si tiež môžu zakúpiť merchandise (tričká a mikiny) a okrem originálneho kúsku z limitovanej edície zároveň získajú všetky skladby zo soundtracku vo formáte MP3. Každé tričko či mikina totiž obsahuje visačku s unikátnym download kódom. Merch je v predaji prostredníctvom e-shopu labelu Ruka Hore

Zoznam skladieb na soundtracku filmu Backstage:

1. Ben Cristovao (feat. Mária Čírová) - Padam
2. Paulie Garand - Play
3. Annet Charitonova (feat. Ben Cristovao) - TAKTOMABYT
4. VR/Nobody - Sám
5. Ben Cristovao - Nohy
6. Paulie Garand - L.B.C.
7. Indy & Wich - Ještě pořád
8. Kali - Dosnívané 
9. Johny Machette (featt. Reginald & Candymane) - Snapchat & Instagram
10. Sima (feat. Ego) - Princíp Vzájomnosti
11. Reginald - Vítěz
12. Nerieš - Všetky h*vná
13. Pil C - Peepshow
14. Calin - Med
15. Kali a Peter Pann - N!Kto
16. Nerieš - Domov

Vypočujte si playlist k filmu Backstage na Deezeri:


Oficiálny trailer filmu:


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Monika Želasková. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o filme dozviete na jeho oficiálnom webe backstagefilm.sk.