Americká rocková skupina Linkin Park predstavila nový singel Burn It Down z pripravovaného albumu a zároveň zverejnila názov chystanej štúdiovky. Album, ktorý sa na trh dostane 25. júna, dostal názov Living Things.

Spevák Chester Bennington pred časom avizoval, že na novinke skupina upustila od experimentovania, album Living Things by tak mal pripomínať skôr ich staršiu tvorbu a nie kontroverzne prijatú nahrávku A Thousand Suns (2010).

Ochutnávka Burn It Down však naznačuje, že pôjde skôr o kombináciu klasického zvuku skupiny s elektronickými prvkami z posledného albumu. Kapela sa zrejme už navždy vymanila zo "zaškatuľkovania" do nu metalu.

Linkin Park - Burn It Down

"Na tomto albume sme spojili veľa gitár s mohutnými refrénmi a tvrdšími elektronickými vecami, aby sme tomu dali veľkolepý zvuk a zároveň nešli príliš do metalu. Toto bude pre ľudí dôvernejšie ako A Thousand Suns, kde sme si povedali: 'Kašľať na to, bude to bláznivé'," uviedol Bennington pre magazín Kerrang!.

Spevák tiež priznal, že texty na novej nahrávke budú osobné. "Veľa sme písali o vzťahoch," povedal ešte v marci 36-ročný hudobník. Okrem nového singla by na piatej štúdiovke skupiny nemali chýbať ani skladby ako Lost In The EchoIn My RemainsCastle Of Glass alebo I'll Be Gone.

Linkin Park - trailer k albumu Living Things, 2012

Linkin Park majú na svojom konte zatiaľ štyri štúdiové nahrávky - Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes to Midnight (2007) a spomínanú A Thousand Suns. Zaskveli sa aj mash-up albumom s názvom Collision Course (2004), na ktorom sa podieľal i Jay-Z či remixovou nahrávkou Reanimation (2002).

Od 26. mája do 14. júna budú koncertovať v Európe. Najbližšie pri Slovensku budú v piatok 8. júna, kedy sa predstavia ako headliner prvého dňa na rakúskom festivale Nova Rock pri Nickelsdorfe, približne 40 kilometrov od Bratislavy.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

Zdroj: SITA
Foto: CD cover

Súvisiaci interpreti: Linkin Park