"Beyoncé je väčšia ako Coachella," napísal o vystúpení R&B a popovej hviezdy na kalifornskom festivale The New York Times. 36-ročná speváčka sa zapísala do histórie festivalu ako prvá černoška v úlohe headlinera. Svojej úlohy sa zhostila naozaj zo všetkou pompéznosťou a ohlasy médií hovoria o najlepšom vystúpení.

"Coachella, ste pripravení?" týmito slovami odštartovala tridsaťšesťročná Beyoncé svoj set a začala spievať pieseň Crazy In Love z roku 2003. Počas takmer dvojhodinového programu predviedla aj ďalšie hity jej 16-ročnej sólovej kariéry ako Baby Boy, 7/11, Single Ladies (Put a Ring on It), ale zazneli aj skladby z jej posledného albumu Lemonade. Poctou pre Ninu Simone  bola skladba Deja Vu, kedy sa k speváčke pripojil aj jej manžel, raper Jay Z.

Jay Z a Beyoncé na festivale Coachella 2018 Zdroj: Profimedia.sk

"Coachella, ďakujem vám, že ste mi umožnili byť prvou čiernou ženou v úlohe headlinera," povedala predtým ako začala spievať  Run the World (Girls). Jej vystúpenie zahŕňalo aj citáty od bojovníka za ľudské práva Malcolma X, nigérijskej feministickej autorky Chimamandy Ngozi Adichie a tiež ukážky Niny Simone. Zaspievala aj pieseň Lift Every Voice and Sing, ktorá je považovaná za národnú hymnu Afroameričanov.

Beyoncé predviedla dvojhodinovú šou, keď jedným zo zásadných momentov bolo vystúpenie s Destiny's Child. Kelly Rowland a Michelle Williams spolu s Beyoncé odspievali najväčšie hity Say My Name, Soldier a Lose My Breath.

Súčasťou programu festivalu Coachella malo byť vystúpenie Beyoncé už minulý rok. No napokon musela svoju účasť odrieknuť kvôli tehotenstvu. V júni 2017 potom priviedla na svet dvojčatá Sira a Rumi.

Beyoncé na festivale Coachella Zdroj: ProfimediaBeyoncé na festivale Coachella Zdroj: Profimedia

Zdroj: SITA (AP, bbc.com) + Hudba.sk
Foto: Profimedia.sk

Súvisiaci interpreti: Beyoncé