Ani sa nenazdáme a po Veľkej noci príde ďalší víkend a s ním aj množstvo hudobných akcií, ktoré sú práve kvôli sviatkom koncentrované v závere mesiaca. Jednou z nich je aj festival Lábsky Majáles, ktorý je jedným z prvých open-air podujatí prichádzajúcej letnej festivalovej sezóny.

Tá na Slovensku tradične štartuje populárnymi majálesmi, ktoré prinášajú hudobné hviezdy nielen do veľkých miest, ale aj do obcí. Vrcholom v Bratislavskom kraji je určite trojdňový Bratislavský majáles, ktorý sa koná začiatkom mája, no posledné tri roky ponúka zaujímavý program aj Lábsky Majáles. Po dvoch májových ročníkoch sa tentoraz uskutoční netradične už 27. apríla (sobota).

Obec Láb sa nachádza na Záhorí, len 30 kilometrov od Bratislavy. Na treťom ročníku festivalu vystúpia stálice slovenskej scény Desmod, Polemic, Inekafe, mladšie ročníky potešia Zoči Voči a predstaví sa aj mladá martinská skupina Roger Out či Rammstein Revival.

Viac informácií a vstupenky:  

Skupina Polemic na Záhorí koncertuje pravidelne, v Lábe sa však predstaví prvýkrát. "Každý rok sa nejaké koncerty na Záhorí vyskytnú, dá sa povedať, že nás Záhoráci majú radi, keďže jedného Lozorňana máme aj v kapele (Pepe, saxofóny). No hlavne sa tešíme na našu koncertnú premiéru v Lábe! O Lábskom Majálese sme už počuli, dobré chýry si tento rok prídeme osobne preveriť a veríme, že sa potvrdia. Zahráme pesničky, medzi ktorými sú hitovky, ale aj vždy aspoň jedna coververzia. Do playlistu prikladáme aj nové pesničky. Takže je to z každého rožku trošku," hovorí Peter "Petko" Opet.


Skupina Inekafe hrala na prvých dvoch ročníkoch Lábskeho Majálesu a inak tomu nebude ani tento rok. Bubeník Dodo Praženec je totiž jeho organizátorom. "Budeme hrať opäť tie najznámejšie single a tešíme sa na záhorákov zas a znovu," odkazuje fanúšikom.


Pre skupinu Zoči Voči bude podujatie vzácnou príležitosťou zahrať si pre publikum, ktoré príliš často nenavštevuje. "Na Záhorí nevystupujeme posledné roky vôbec. Kedysi sme v rámci svojho turné ako mladá kapela často hrávali na severnejšom Záhorí v Skalici resp. Holíči. Ale okres Malacky vôbec. Zahráme vám songy, ktoré máme overené z hrania na našich koncertoch, bude to taký prierez zo všetkych albumov," prezrádza líder skupiny Michal Žitňanský.


Podobne je na tom aj skupiny Desmod. "Ani si nepamätám, kedy sme tu hrali naposledy," priznáva Kuly, ktorý sa na Lábsky Majáles už veľmi teší a s úsmevom dodáva, že im bolo až divné, že ich Dodo pozval až tento rok. "Náš setlist bude také 'best of', ale zaradíme aj nové skladby a aj keď je to tvrdší festivalový set, tak sú tam aj balady, to jednoducho zahrať musíme. Tešíme sa veľmi do Lábu!"


Kapely sa na hlavnom pódiu Lábskeho Majálesu prestriedajú od 16:00 až do jednej hodiny v noci. Okrem koncertov sú pripravené aj rôzne súťaže, prekvapenia a darčeky, ktoré porozdáva už tradične moderátor akcie SiFon z rádia Anténa Rock. Lístky na Lábsky Majáles sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Zdroj: PR článok, Hudba.sk edit
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Desmod, Inekafe