Speváčka, skladateľka a poetka Jana Krčmárová, známa pod pseudonymom Jana a Ja vydala na jeseň svoj debutový album Lesokruhy. Po pol roku od jeho vydania naň nadväzuje sériou troch ďalších pesničiek pod súhrnným názvom Hory. K dvom z nich už zverejnila aj videoklipy.

Sekvoja, HoryTvoje druhé meno je láska. To sú pesničky, ktoré Jana a Ja zaradila na svoj nový projekt Hory. O hudobnú produkciu a mix skladby Sekvoja sa postaral Roland Kánik, produkciu ďalších dvoch piesní si zobrala na starosť samotná autorka, textárka a interpretka.

Sekvoja je pesnička o tom, že aj veci, ktoré človeku v živote nevyjdú celkom podľa jeho predstáv, môžu priniesť niečo iné, s čím vôbec nerátal, alebo umožnia mu iný pohľad na situáciu a môžu byť považované za zázraky. "V skleníku pestujem sekvoju, rastie mi stromček v duši," spieva Jana Krčmárová a zamýšľa sa nad silou, ktorá sa skrýva v každodenných veciach, udalostiach a vzťahoch.


"Skladba Tvoje druhé meno je láska je o láske, ktorá je nám dôverne známa a je symbolizovaná potokom za dedinou, domovom. Na druhej strane je láska ľudí k ľuďom, symbolizovaná odkazmi na dávne okolnosti, ktoré sa môžu vrátiť, ak sa láska stratí," približuje ďalšiu z noviniek. Tretia pieseň Hory bude pre fanúšikov až do mája dostupná len v rámci digitálneho EP, ktoré si môžete kúpiť na webstránke www.janaaja.sk alebo cez Facebook.

 
Jana a Ja je umeleckým projektom hudobníčky a poetky Jany Krčmárovej. Svoje autorské skladby so slovenskými textami v minulosti predstavila v rámci rôznych multižánrových a literárnych podujatí. Jej pieseň Čierne barany sa objavila aj na albume Ľuboša Šrámka s názvom Perforomances, ktorý získal cenu Esprit Jazz Award 2019 za najlepší jazzový album.

So Šrámkom ako hudobným producentom spolupracovala aj na debutovom albume Lesokruhy, ktorý vyšiel v septembri 2020. Spolupracuje tiež s klaviristom a producentom Rolandom Kánikom (Sonic Cat Studio). V predchádzajúcich rokoch odohrala komorné koncerty s Petrom Kunzom a Luciou Pintérovou.

Redakciu Hudba.sk informovala Jana Krčmárová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Jana Fašungová