Anglická skupina Oasis obsadila prvých päť miest rebríčka najväčších britpopových hitov, ktorý na základe ankety zostavil magazín NME. V prvej dvadsiatke rebríčka sa pritom umiestnilo len päť kapiel - okrem skladieb skupiny Oasis sa v ňom nachádzajú kultové piesne od Pulp, Suede, Blur a Supergrass.

Čitatelia magazínu New Music Express prvé miesto prisúdili singlu Live Forever z debutového albumu kapely Oasis Definitely Maybe (1994). Nasleduje skladba Don't Look Back In Anger, ktorá pochádza z druhej štúdiovky (What's the Story) Morning Glory? (1995). Tretie miesto patrí piesni Supersonic, ktorá je ich vôbec prvým singlom, a do prvej päťky sa dostali aj Cigarettes & Alcohol a Wonderwall.

Už neexistujúca kapela bratov Gallagherovcov v top dvadsiatke nemá žiadne iné skladby. Šestka patrí piesni Common People od Pulp, sedmička zas Animal Nitrate od Suede. Na osmičke sa umiestnili Blur a ich Girls & Boys, na deviatke zas Suede so skladbou Trash. Prvú desiatku uzatvárajú opäť Blur so skladbou The Universal. Na ďalších miestach sa striedajú Pulp, Suede a Blur, jedine na sedemnástku sa dostala pieseň Alright od skupiny Supergrass.

Rebríček najväčších britpopových hitov podľa čitateľov NME:

1. Oasis - Live Forever
2. Oasis - Don't Look Back In Anger
3. Oasis - Supersonic
4. Oasis - Cigarettes & Alcohol
5. Oasis - Wonderwall
6. Pulp - Common People
7. Suede - Animal Nitrate
8. Blur - Girls & Boys
9. Suede - Trash
10. Blur - The Universal
11. Blur - To The End
12. Blur - Parklife
13. Suede - The Drowners
14. Blur - End Of A Century
15. Pulp - Disco 2000
16. Pulp - Sorted For E's & Wizz
17. Supergrass - Alright
18. Pulp - This Is Hardcore
19. Blur - For Tomorrow
20. Suede - The Wild Ones


Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: Oasisinet.com

Súvisiaci interpreti: Oasis