Americká speváčka Miley Cyrus opäť prekvapuje, tentokrát pozitívne. Aktuálne totiž prezradila, že skladby na nasledovníka svojho ostatného albumu Bangerz (2013) pripravuje spoločne s kultovou americkou alternatívno-rockovou skupinou The Flaming Lips.

"Všetky skladby na mojom poslednom albume boli robené cez počítač. Oni sú však skutočnými hudobníkmi - z ničoho nič dokážu zmeniť tóninu podľa svojej nálady. Nikdy som nič podobné nevidela. Spoločne sme na ceste, ktorá je úžasnejšia než čokoľvek, čo som kedy zažila. Je to naozaj hlboké," uviedla Cyrus na margo The Flaming Lips.

"Naše šou sú veľmi detinské, sme ako decká na tripe, a ona tiež. Sme si veľmi podobní v tom, že veríme, že umenie má byť zábava. Ona je proste šialená. Absolútne ju zbožňujem," dodal frontman kapely Wayne Coyne.

Miley Cyrus v Londýne, 6.5.2014 Zdroj: AP Photo/PA, Jonathan Brady

Miley, Flaming Lips a Beatles

O spolupráci medzi The Flaming Lips a Miley Cyrus informoval Coyne už dávnejšie, keď prostredníctvom služby Instagram zverejnil fotografiu, na ktorej 21-ročná interpretka balí v štúdiu marihuanovú cigaretu.

Neskôr zverejnil ďalšiu fotku, na ktorej speváčka stojí pri mikrofóne a z úst jej vylietavajú na počítači dorobené hviezdy a diamanty. Popis k tejto fotografii prezradil, že Cyrus s o dve generácie staršími rockermi nahrávala coververziu piesne Lucy In The Sky With Diamonds od legendárnych The Beatles

Skladba v ich podaní zaznela aj tento týždeň na jednom z koncertov kontroverznej speváčky, keď sa členovia The Flaming Lips na prekvapenie všetkých prítomných objavili na pódiu Phones4u Arena v Manchestri (14. mája). Pozrite si fanúšikovské video.


Zdroj: Nme.com, Pitchfork.com, archív Hudba.sk
Foto: Dan Steinberg/Invision/AP (titulná fotka), AP Photo/PA, Jonathan Brady (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Flaming Lips, Miley Cyrus