Eros Ramazzotti má na konte dvanásť štúdiových albumov, niekoľko kompilácií a živých albumov, no najmä desiatky miliónov predaných nosičov po celom svete. Na máj si pre fanúšikov pripravil nový autorský album, ktorý predstaví aj na svetovom turné. Naživo si ho budú môcť vychutnať aj slovenskí fanúšikovia.

Novinka dostala názov Perfetto a obsahuje štrnásť piesní. Tie spevák nahrával v Los Angeles, Miláne a Ríme a každý jeho krok sprevádzal aj jeho dlhoročný spolupracovník Claudio Guidetti, bubeník Vinnie Colaiuta (spolupracoval napríklad s Joni Mitchell, Herbie Hancockom, Quincy Jonesom alebo Leonardom Cohenom) a gitarista Michael Landau (Michael Jackson, James Taylor, Miles Davis).

Album je podľa zasvätených návratom Erosa Ramazzottiho k jeho klasickej tvorbe, teda ďaleko od elektonických zvukov a iných experimentov. Tieto slová potvrdzuje už aj pilotný singel Alla Fine Del Mondo, kde sa spevák pohráva dokonca s country. Na prvé počutie pesnička s veľkými hitovými ambíciami už bola nasadená v mnohých európskych rádiách a dočkala sa vrúcneho prijatia aj zo strany fanúšikov.


Album Perfetto, ktorý vychádza celkom v šesťdesiatich krajinách, je nástupcom úspešného albumu Noi z jesene roku 2012. Eros Ramazzotti vydanie nového albumu podporí aj veľkým svetovým turné, ktoré odštartuje 12. septembra v talianskom meste Rimini. Eros nezabudne ani na slovenských fanúšikov, ktorí si ho naživo budú môcť vychutnať 30. septembra v košickej Steel Aréne.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Dominika Dirgasová z vydavateľstva Universal Music.  

Súvisiaci interpreti: Eros Ramazzotti