Americký spevák, skladateľ a producent Charlie Puth sa raz pri skladaní hudby inšpiroval otravou jedlom. Hudobník sa tak vyjadril pre rádio Beats 1 s tým, že žalúdočné bolesti stoja za jeho úspešným duetom We Don't Talk Anymore so Selenou Gomez.

"Raz som bol v zámorí a veľmi ma bolel žalúdok z nedovareného jedla. A keď som stonal v posteli v mojej hotelovej izbe, dostal som veľmi dobrý nápad na pieseň. Bola to We Don’t Talk Anymore, čo je trochu zvláštne," prezradil interpret.

Dueto We Don’t Talk Anymore Putha a Gomez sa nachádza na jeho debutovej štúdiovke Nine Track Mind (2016). Skladba sa dostala do top desiatky viacerých svetových hudobných rebríčkov vrátane Billboard Hot 100, v ktorom sa umiestnila na deviatej priečke.


Svoj druhý album si produkoval sám

Nie je práve miláčikom kritikov, ale čísla sledovanosti jeho videoklipov na Youtube a predaja hovoria vlastnou rečou. Charlie Puth pred pár dňami vydal svoj druhý štúdiový album s názvom Voicenotes , ktorý predznamenali piesne Attention a How Long, pričom s oboma sa dostal na vrcholy hitparád v mnohých krajinách sveta vrátane Slovenska.

Všetky skladby z albumu si Charlie Puth napísal a produkoval sám, a v tomto ohľade by medzi mladými čistokrvnými popovými interprétmi hľadal veľmi ťažko konkurenta. Najnovšie nahrávku Voicenotes propaguje singlom Done For Me, kde mu robí partnerku speváčka Kehlani.


Dvadsaťšesťročnému spevákovi sa podaril rakotový štart kariéry, keď ho širšia verejnosť prvýkrát zaregistrovala ako jedného z protagonistov hitu See You Again. Pieseň, ktorú Puth napísal, uvádzala siedme pokračovanie série Rýchlo a zbesilo. Klip fungoval ako rozlúčenie s hercom Paulom Walkerom, ktorý v priebehu natáčania filmu tragicky zahynul, dodnes tento klip nazbieral viac než tri a pol miliardy zhliadnutí na YouTube.

Charlie Puth sa s pesníčkou hneď trikrát uchádzal o Grammy a aj keď mu víťazstvo v jednotlivých kategóriách utieklo, nominácia ho definitívne katapultovala medzi americkú hudobnú elitu. Nasledovali hity Marvin Gaye, We Dont Talk Anymore a Dangerously, ktoré len potvrdili jeho pozíciu žiadaného speváka a uznávaného autora. 


Zdroj: SITA + Warner Music (Hudba.sk edit)
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP