Americká speváčka Ciara v deň vydania nového albumu Beauty Marks (10.5.) predstavila videoklip k jeho titulnej piesni. Ide o veľmi intímnu baladu a také sú aj dojemné zábery z jej súkromia. 33-ročná kráska už zjavne nerieši to, ako sa jej singlom bude dariť v rádiách - spieva najmä sama pre seba a fanúšikov, ktorí majú radi čo najosobnejšie hudobné výpovede.

Ciara patrila svojho času medzi najúspešnejšie speváčky a bez problémov vypredávala koncertné haly po celom svete. Dlhé roky sa popri silnej konkurencii snažila udržať na výslní, no dnes už je zrejme zmierená s tým, že vôbec nie je jej úlohou niečo si dokazovať.

Už v článku o chytľavom marcovom singli Thinkin Bout You som vyzdvihol fakt, že Ciara aj po rokoch ostáva verná R&B muzike, ktorej sa venuje už od začiatku svojej kariéry. Rovnako je tomu aj v príjemnej a autentickej balade Beauty Marks. Skladba, ktorá je už šiestym singlom z albumu Beauty Marks, zrejme nebude bodovať v hudobných rebríčkoch ani zdolávať rekordy Youtube, no to vôbec neznamená, že by nešlo o kvalitnú tvorbu. Väčšina hudobníkov sa dnes bohužiaľ až príliš často ženie za úspechom aj na úkor toho, akú hudbu by skutočne chceli produkovať.

Keď sa jazvy premenia na znamienka krásy

Emotívnu pieseň napísala Ciara s pomocou americkej speváčky, hudobníčky a skladateľky Skylar Grey. Dôkazom toho, že skladba je pre Ciaru veľmi dôležitá, sú aj zábery, ktoré patria medzi to najosobnejšie, čo môže speváčka so svojím publikom zdieľať. Druhú časť videa totiž tvorí zostrihané video z pôrodnice, kde môžeme vidieť, ako speváčka za prítomnosti svojho manžela Russella Wilsona v apríli 2017 priviedla na svet svoju dcérku Siennu Princess.

"Zdieľam niektoré z tých najzraniteľnejších a najkrajších okamihov môjho života. Tento album, táto pieseň a toto video symbolizujú to, ako môžeme premeniť svoje jazvy na znamienka krásy. Nie je lepší pocit, ako ten, keď sa vaše slzy smútku premenia v slzy šťastia," napísala speváčka pri uvedení novinky na svojom Instagrame


Najemotívnejšia skladba v kariére

Nájsť samú seba pre Ciaru určite nebolo jednoduché. V dobe, kedy ešte nebola na scéne Rihanna, Taylor Swift či Katy Perry bola jej jedinou konkurenciou akurát tak Beyoncé. Potom však zažila veľmi strmý pád a musela sa zmieriť s tým, že záujem o jej hudbu sa rovnal takmer nule. Rodáčke z Austinu v Texase určite nepomohlo ani to, v akej situácii sa ocitol jej súkromný život. Neplánovane totiž zrušila zásnuby s raperom Future len krátko po narodení ich syna, kedy sa prevalila jeho nevera.

Neskôr našla šťastie po boku hráča amerického futbalu Russella Wilsona, za ktorého sa vydala v roku 2016. Zábery z ich rozprávkovej svadby sú napokon to, čo môžete sledovať v prvej polovici videoklipu Beauty Marks. Réžiu videa, ktoré je doplnené o jednoduché čiernobiele zábery, mala na starosti samotná Ciara. Ak sa započúvate do textu, bude vám zrejme jasné, že túto pieseň adresuje práve svojmu milovanému. "Keď nikto nie je dokonalý, tak jediné, čo chcem, je byť nedokonalá s tebou. Pretože ma berieš takú, aká som. A ja ťa beriem takého, aký si," spieva v úprimnom vyznaní.

O tom, že rodina je pre speváčku mimoriadne dôležitá a príliš ju neoddeľuje od svojej tvorby, sme sa presvedčili už v roku 2015, kedy vydala videoklip k skladbe I Got You. Aj v tomto prípade použila súkromné zábery so svojím prvorodeným synom priamo z pôrodnice.


Autor: Dušan Marko
Foto: reprofoto / Youtube

Súvisiaci interpreti: Ciara