Radostný, krehký, ale aj extrémne intenzívny album Televize zanieteného, plne sústredeného a miestami aj absolútne nesústredeného a organicky chaotického telesa menom Roman Radkovič Collective prináša pre nich charakteristickú inakosť - neočakávané štruktúry, polámané rytmy, poprehýbané melódie, spevy, recitácie, hektické výkriky i naliehavé posolstvá.

Hoci sa môže zdať, že hlavným kódom všetkých počinov aj vystúpení Roman Radkovič Collective je extenzita, ďaleko viac sa po opakovanom počúvaní vyjavuje intenzita protagonistov v zmysle úporného prehlbovania vnútornej potreby sa vyjadriť, krúžiť okolo obsedantne milovaných tém, textov aj hrdinov či lások. Heslom nahrávky je -  radosť, hluk, len dobré s dobrým, všetko so všetkým a hlavne stelesnená hutnosť. Všetkého musí byť moc a musí to byť naplno a nikdy inak.


Roman Radkovič založil kapelu s partiou ďalších klientov Domova u lesa Tavíkovice, v ktorom býva asi 100 ľudí s rôznymi druhmi mentálneho znevýhodnenia. Žánrovo sa sami radia do priehradky "noise-rock'n'roll", no striktne sa na to nespoliehajte. V ich hudbe sa stierajú hranice medzi normalitou a tým, čo za normálne považované nie je.

Vypočujte si celý album na Bandcampe:



Informácie pre Hudba.sk poskytol Jakub Juhás. Text správy sme upravili a doplnili.

Foto: Facebook.com/RomanRadkovicCollective