Český producent Ondřej Fiedler odštartoval pred rokom sólovú kariéru debutovým EP ID 2.21.92, ktoré spolu s hitom Pápá dosiahlo na Spotify viac ako 2,5 milióna streamov. Aktuálne vydáva song Growing up, ku ktorému si prizval vychádzajúce hviezdy európskej hudobnej scény – holandského speváka a skladateľa Rememho a poľskú reprezentantku na Eurovízii Alicju.

So singlom Growing up tak Fiedlerski definitívne prekračuje hranice Česka a vo videoklipe od režiséra Ondřeja Kudyna poprvýkrát odhadzuje svoju masku. Singel je dostupný na všetkých streamovacích službách a jeho vizuálna podoba mala svoju premiéru dnes 16. mája o 17:00 na YouTube.

"Track je o mladosti, o tom, že aj keď to niekedy vyzerá, že ste v prde*i a fakt neviete kadiaľ ísť, že je to úplne v pohode, pretože je to normálny aspekt dospievania. Song sme napísali v čase hlbokého covidu cez Zoom, šlo to pomerne dosť rýchlo, Remmy je skvelý spevák," popisuje Fiedlerski a pochvaľuje si spoluprácu s Remmom, ktorý prišiel na natáčanie klipu do Prahy. Inak skladba vznikala viac-menej dištančne. Fiedlerski spolu s Remmeho producentom Isom Azierom singel napísali v Prahe, sám Remme v Holansku a Alicja ho dotočila v Poľsku.


V piesni Growing up vzniklo unikátne zoskupenie umelcov, ktorí reprezentujú mladú sviežu vlnu, ktorá prináša nové hudobné zážitky. Remme je 22-ročný spevák z Holandska. Nedávno zaznamenal úspech v českých rádiách s piesňou Lose Touch, kde sa niekoľko mesiacov držal na popredných priečkach v hranosti. Remme vydáva pod labelom Vertigo, a ten spadá pod nemecký Universal Music. Alicja je vychádzajúcou hviezdou Poľska. Svoju krajinu reprezentovala na Eurovízii a tiež vyhrala súťaž The Voice.

Videoklipu sa ujal opäť dvorný režisér a kameraman Ondřej Kudyn, ktorý sa rozhodol pre čiernobiely retro look, ten posunul vizuál o level vyššie a pozdvihol tému singla. "Videoklip sme natáčali v Prahe a v Poľsku. V tejto dobe bolo celkom zaujímavé to ukočírovať tak, aby to všetko dopadlo, ale nakoniec som z výsledku nadšený," dodáva Fiedlerski.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Text správy sme upravili.

Foto: Kubo Križo