Víťazka piatej série Česko Slovenskej SuperStar z roku 2018, Tereza Mašková, predstavuje svoj nový singel Dívej se na mě. Podobne ako vo svojej predošlej tvorbe, aj v tejto piesni fanúšikom pripomína, že keď je najhoršie, silu zmeniť všetko k lepšiemu nenájdu nikde inde než sami v sebe. Tentokrát pieseň venuje špeciálne ženám, ktoré po rozchode stratili samé seba a znovu sa našli.

Od víťazstva v speváckej šou v roku 2018 prešla Tereza Mašková ako umelkyňa kus cesty – našla si svoje publikum a vyspievala sa do nezameniteľného hudobného štýlu, v ktorom je ako doma. V týchto dňoch sa vracia s novým energickým singlom Dívej se na mě. V piesni naplno vyniká jej silný hlas, ktorý na našej scéne vo svojej vekovej a žánrovej kategórii nemá konkurenciu.

Nečakaný darček od slovenských autorov

Sympatická česká speváčka mala vždy blízko k slovenskej scéne a potvrdzuje to aj novinka, na ktorej spolupracovala s autorskou dvojicou Kamil Peteraj (text) a Martin Kavulič (hudba). Vlastne oni sami ju oslovili, že napísali pieseň, ktorá je ako šitá pre ňu. "Všetko sa zbehlo veľmi rýchlo. Pesničku som si vypočula, zapáčila sa mi a do týždňa sme ju už nahrávali," približuje Mašková nečakanú a neplánovanú spoluprácu.

"Túto skladbu by som rada venovala ženám, ktoré sa na ceste životom stratili, ale napokon znovuobjavili svoju silu a našli samy seba. Každá z nás si prešla ťažkými okamihmi, ktoré nás zrazili na kolená. Nech je to čokoľvek – či už náročný rozchod alebo trebárs odchod z práce, ktorá vás dusí. Nie ste v tom samy a chce to len čas. Nakoniec každá z nás nájde to, čo stratila, konečne sa opäť nadýchne a začne žiť. O tom je pieseň Dívej se na mě," hovorí speváčka.

O videoklip k pesničke sa postaral slovenský režisér Dušan Krajčovič, ktorý nakrúcanie situoval do botanickej záhrady a do výtvarného ateliéru. Skladbu môžete okrem Youtube počúvať aj vo všetkých streamovacích službách.


Peteraj: Tereza má všetky predpoklady vyrásť na "trvalku"

"Terezka Mašková je veľký talent. Má bohatý hlasový a interpretačný register, je to zrelá profesionálka, vie sa dostať 'pod kožu' pesničky a vyťažiť z nej maximum. Dokáže sa oprieť do melódie, je presvedčivá, nenechá vás na pochybách, že verí tomu, čo spieva. Má všetky predpoklady vyrásť na 'trvalku' medzi československými speváčkami a nebyť len sezónnou hviezdou, akých tu máme more," hovorí Kamil Peteraj.

Mašková aktuálne pracuje na druhom štúdiovom albume, ktorý plánuje vydať ešte tento rok. Nadviaže ním na debutový album Zmatená z júna 2020, ktorý jej fanúšikovia prijali s veľkým nadšením. Nový štúdiový album je zatiaľ zahalený rúškom tajomstva, isté však je, že vyjde v októbri.

"Väčšia časť albumu je už hotová a aktuálne pracujeme na posledných skladbách. Už teraz mám veľmi dobrý pocit z toho, čo počúvam, takže sa veľmi teším na to, až sa o nové pesničky s vami podelím," odkazuje Tereza. "Pesnička Dívej se na mě mi prišla do cesty nečakane, no o to príjemnejším prekvapením sa pre mňa stala. A tak som sa rozhodla vydať ju ako symbolický medzičlánok medzi predchádzajúcim a novým albumom. Som rada, že nám všetkým trošku skráti čakanie na október, kým album vyjde," dodáva na záver.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Tereza Mašková