Fanúšikovia skupiny Foo Fighters opäť ukázali, že patria k najlepším na svete. Začiatkom tohto roka totiž odštartovali na internete kampaň, ktorou chcú Davea Grohla a spol. dotiahnuť do mesta Richmond, kde slávna kapela vznikla. Podľa najnovších správ sa im to podarilo - Foo Fighters prisľúbili, že vystúpia.

"Je to jednoduché. Foo Fighters nehrali v Richmonde vo Virgínii od 17. mája 1998. To je viac ako 15 rokov dozadu a to je naozaj príliš dlhá doba. Situáciu sme preto zobrali do vlastných rúk a chceme ich priviezť späť," uviedli na portáli Crowdhoster.com organizátori netradičnej akcie Andrew Goldin, Brig White, John McAdorey a Lucas Krost. "Sme iba fanúšikovia, ktorí by chceli aby sa to stalo. Napadlo nás to a mysleli sme si, že by bolo skvelé to aspoň vyskúšať. Je vidieť, že kapela sa rada zabáva, a preto by sa to naozaj mohlo stať," uviedol Goldin, ktorý ceú kampaň koordinoval.

Do predaja dali fanúšikovia 1400 vstupeniek v cene 50 amerických dolárov, za ktoré chceli vyzbierať 70-tisíc dolárov od ľudí, ktorí verili tomu, že kapela po dosiahnutí tohto cieľa v meste naozaj vystúpi. Napokon získali ešte o 26 dolárov viac a po dosiahnutí cieľa Foo Fighters na Twitteri napísali, že sa na priaznivcov tešia. "Dobre, dobre, dobre, do skorého videnia, zabavíme sa spolu," uviedli. Dátum ani presné miesto konania zatiaľ nezverejnili.

Skupina v súčasnosti pripravuje nový album, ktorý je netradičným hudobným projektom. Jeho súčasťou je totiž aj dokumentárny seriál o natáčaní v rôznych mestách, kde kapela mapovala stopy americkej hudobnej histórie a nechala sa ovplyvňovať lokálnymi legendami.


Text: Hudba.sk, Nme.com, archív
Foto: Facebook.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters