Folkrocková skupina Janko Kulich & Kolegium pokrstila v decembri minulého roka spolu s českým muzikantom Ivanom Mládkom svoj štvrtý štúdiový album s názvom Doba drevená, ktorý vyšiel spolu s ostatnými albumami na špeciálnom nosiči – drevenom USB v tvare gitary.

Album mapuje 5-ročné pôsobenie 50 pesničkami tejto akustickej hudobnej skupiny, ktorá za krátku dobu svojej existencie stihla okrem nahrávania albumov odohrať aj stovky koncertov po Slovenskej a Českej republike. Prvým singlom z pripravovaného albumu bola pieseň Doba drevená, ku ktorej videoklip vznikol počas natáčania v domovskom štúdiu bubeníka Vladka Leškovského Whatever sound studio Prievidza.

Pred letom prichádza skupina okolo pesničkára a organizátora Janka Kulicha s druhým singlom Mala si a s profesionálnym videoklipom z produkcie Cesar production. Videoklip k piesni sa natáčal v exteriéroch v okolí domovského mesta skupiny Žiaru nad Hronom. "Chceli sme príjemný, romantický videoklip bez príbehu s krásnou mladou slečnou, aby sa bolo aj na čo pozerať. Skladba Mala si je tak trošku nostalgickou poctou pre naše ženy, ktoré sú pri nás v dobrom i zlom celý náš život a hoci rôčky postupne pribúdajú, všetko prečo sme sa do nich zaľúbili stále majú," prezradil Janko Kulich.


Termíny 5 rokov = 50 pesničiek túr 2018:
20.7. Jaslovské Bohunice, Country fest Bohunice
21.7. Janova Lehota, Kozí festival
18.08. Hlubočky (ČR), Folk ne Letním
19.08. Tatranská Lomnica, Tatranské kultúrne leto
26.08. Bardejov - Bardejovský jarmok

Informácie pre Hudba.sk poskytol Janko Kulich.
Foto: Facebook.com/jankokulichkolegium