Česká skupina J.A.R. získala za svoj posledný štúdiový album Eskalace dobra tri Ceny Anděl od Akadémie populárnej hudby - kategórie singel, album a skupina roku. Teraz vychádza jeho remixová podoba Eskalace bobra.

Skladieb z oceňovaného albumu Eskalace dobra sa ujali umelci naprieč žánrovým spektrom, aby ich upravili podľa seba. Vznikla tak pestrá kolekcia pozoruhodných remixov, ktorú zostavil producent a remixér Ecson Waldes: "Každý remixér, ktorého Roman Holý oslovil, dostal voľnú ruku. Bolo pre mňa veľkou úlohou zjednotiť tak štýlovo rôznorodú, ale aj generačne pestrú hudbu. Po takmer pol roku progresívneho nahrávania a mixáže v mojom štúdiu Biotech ponúka remixový album skladby J.A.R. v úplne novom kabáte. Verím, že ich fanúšikovia J.A.R. ocenia."

Výtvarný návrh obalu albumu nadväzujúci na Eskalace dobra vytvoril ilustrátor, maliar a hudobník Aleš Čuma. Album vychádza vo fyzickej podobe na CD a 2LP, v digitálnej podobe je rozšírený o jeden track.

Skupina J.A.R. tento rok 17. novembra oslávi 30. výročie svojej existencie. Zoskupenie popredných českých hudobných individualít funguje v zložení: Dan Bárta, Roman Holý, Oto Klempíř, Michael Viktořík, Miroslav Chyška, Robert Balzar, Pavel Zbořil, Filip Jelínek, František Kop a Radek Kašpar. J.A.R. v skutočnosti nefunguje ako kapela, ale skôr príležitostne ako stretnutie českých jazzmanov a hudobných producentov. Členovia figurujú vo svojich vlastných kapelách a venujú sa svojím projektom. Kapela každoročne absolvuje niekoľko koncertov a vždy 17. novembra aj tradičný koncert vo veľkej sále Lucerny, kde tak oslavujú narodeniny.

Tracklist albumu:
1. Ještě se připlazíš by Electric Lady
2. Když ti před Moskvou dojde pervitin by Midi Lidi
3. Je to nejistý by Ecson Waldes
4. Jsem vymletej by Michal Skořepa (Stroy)
5. Když ti před Moskvou dojde pervitin by František Štorm
6. Právě jsem se pochcala by Mucha
7. Ještě se připlazíš by Xavier Baumaxa
8. Je to nejistý by Bára Poláková
9. Tři elektrálové (Panička mix) by dalekko
10. Ještě se připlazíš by Midub
11. Je to nejistý by Mňága a Žďorp
12. Sentimentu záchvat by PSH
13. Hlídá nás satelit by Mydy Rabycad
14. Žárlíme na Romana by Monkey Business
15. Tři elektrálové by Midub / digital only

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová.

Súvisiaci interpreti: J.A.R.