Legendárna slovenská heavy metalová kapela Makar Čudra, ktorá sa preslávila koncom 80. rokov s hitom Strigy, na Sabbath!, sa vracia na scénu. V skupine začínali napríklad muzikálový spevák Peter Slivka, gitarista Vlado "Jerzy" Jurča (Slobodná Európa, Extip) či kráľ šlágrov Otto Weiter.

Makar Čudra teraz ohlasuje návrat v novej zostave, s novým hlasom a okrem klasických hitov aj s novými metalovými peckami. Tak ako počas celého pôsobenia kapely, aj teraz je na jej čele gitarista a autor všetkých skladieb, "majster Makar Čudra" Ivan Kutný.

Novým spevákom sa stal Harvey Havran (The Karnsteins, Daggerose, Bosorak, ex-Strygon), o druhú gitaru sa stará Rado Nedbálek (Braňo "Temo" Černák & Temeraf, Janesession, ex-Strygon), basovú gitaru obsluhuje Vlado "VH-One" Harasník (Janesession) a za bicie sa posadil Marek "Marc B.K." Kučera (Braňo "Temo" Černák & Temeraf, The Karnsteins, Janesession, Daggerose, Tits of your girlfriend, ex-Extip).

Nová zostava Makar Čudra počas júna nahráva nové EP, ktoré bude šíriť nielen na CD, ale aj na elektronických platformách. Na leto má skupina naplánovaných niekoľko koncertov na Morave a oficiálna domáca premiéra sa bude konať 26. septembra v bratislavskom Randal Clube. O support sa postará skupina Marhalen.

Novinky kapely môžete sledovať na jej oficiálnych stránkach www.makarcudra.skwww.facebook.com/makarcudraheavymetal.


Zdroj: Taska Agency (Hudba.sk edit)
Foto: Nina Ševcová