Fanúšikovia skupiny Le Payaco sa viac ako rok po vydaní albumu Pohybliví v nehybnom konečne dočkali. Už budúci štvrtok (24.6.) počas splnu mesiaca, kapela konečne pokrstí svoj najúspešnejší album, za ktorý dostala Rádiohlavu aj cenu Anděl. Pôvodný termín krstu bol pritom na jar 2020.

Krst albumu sa uskutoční 24. júna v Bratislave pod holým nebom v obľúbenom Sundecku, ktorý kotví priamo pri petržalskom brehu Dunaja. Dátum koncertu pripadol na mystickú Svätojánsku noc za svetelnej asistencie mesiaca v splne.

Po vystúpení kapely Le Payaco bude pokračovať Full Moon After Party, na ktorej niektorí členovia skupiny a hostia, ktorí na albume spolupracovali, vymenia svoje nástroje za gramofóny a roztočia zábavu do neskorých nočných hodín, takže sa naozaj je naozaj na čo tešiť.

Vstupenky sú dostupné exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. Lístky na predošlé termíny bratislavského koncertu a krstu, ktoré boli zrušené kvôli pandemickej situácii, zostávajú v platnosti.


Le Payaco odohrá nový koncertný program, ktorého kostrou budú hlavne skladby z albumu Pohybliví v nehybnom. Ten si aj pri zákaze koncertovania, ktorý minulý rok dvakrát znemožnil jeho krst, žil svojím vlastným životom.

Okrem toho, že sa objavil vo viacerých koncoročných výberoch a rebríčkoch toho, najlepšieho, čo hudobná scéna v roku 2020 priniesla, nedávno kapele priniesol aj dve významné ocenenia. Najskôr zaň dostala v apríli Cenu novinárov za Album roka 2020 v rámci Radio_Head Awards a na konci mája k nej pribudla aj najprestížnejšia česká hudobná cena Anděl za najlepší slovenský album.

"Sundeck má úžasnú polohu s výhľadom na Staré Mesto, nábrežie, UFO a Bratislavský hrad. Budeme hrať na Dunaji, keď po západe slnka vystúpi na oblohu mesiac v splne. Bude to magické. Krajšiu kulisu k premiére albumu, tu doma v Bratislave, si ani neviem predstaviť," vyznal sa gitarista a spevák Tomáš Sloboda.

"Spln, koncert a afterka na Svätojánsku noc na Dunaji... Je to tak... Sen," teší sa aj basák Martin Stempel a bubeník Juraj Vitéz dodáva: "Veľmi sa teším, že konečne po roku pokrstíme náš album a to priamo na tak fotogenickom mieste, akým je bratislavský Sundeck. Verím, že aj naši fanúšikovia sa potešia a prídu to s nami poriadne osláviť."

Vstupenky:  


Le Payaco založili v roku 1996 štyria kamaráti a spolužiaci, gitarista Tomáš Sloboda, basgitarista Martin Stempel, bubeník Juraj Vitéz a gitarista Stanislav Petrov, ktorý po vydaní debutového albumu v roku 2000 z kapely natrvalo odišiel. V Bratislave sa rýchlo stali jednou z najvyhľadávanejších kapiel a postupne aj pravidelnými účinkujúcimi a headlinermi najväčších slovenských festivalov. Vydali šesť albumov a niekoľko veľmi úspešných singlov. Pesničky ako Sadni si mi na kolená alebo Dobrý večer priatelia doslova zľudoveli.

Najnovší album Pohybliví v nehybnom vyšiel 16. apríla 2020 vo vydavateľstve Bruuder Records, ako LP na 12" čiernom vinyle, na CD a digitálne na všetkých dostupných streamingových službách.

Aktuálna koncertná zostava kapely:

Tomáš Sloboda – gitara, klávesy, basa, perkusie, spev
Martin Stempel – basa, gitara, klávesy, klarinet, , spev
Juraj Vitéz – bicie, perkusie, klávesy, gitara, spev
Tomáš Vagaský – gitara, spev
Jerguš Oravec (hosť) – gitara, klávesy, vokály

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Branislav "Kalo" Kaľavský z vydavateľstva Bruuder Records. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Bolek Boška

Súvisiaci interpreti: Le Payaco