Francúzska krajne pravicová politická strana Národný front (FN) zažaluje tento týždeň americkú speváčku Madonnu za video, v ktorom sa predsedníčka FN Marine Le Penová objavila so svastikou na čele. Video bolo súčasťou speváčkinho sobotňajšieho koncertu v Paríži.

Vo videu, počas ktorého Madonna spievala skladbu Nobody Knows Me, sa najprv objaví Le Penovej čelo s hákovým krížom, následne kamera zaberie celú jej tvár a nakoniec sa objaví fotografia Adolfa Hitlera. Speváčka toto kontroverzné video po prvý raz použila v máji počas koncertu v izraelskom Tel Avive. Predstavitelia FN následne pohrozili, že ak ho použije aj v Paríži, tak ju zažalujú.

"Ide o ďalšiu provokáciu v rámci Madonninho svetového turné, pričom jej zámerom je, aby o nej ľudia hovorili. Marine Le Penová nebude brániť iba svoju česť, ale aj česť svojich priaznivcov a miliónov voličov Národného frontu. Je preto našou povinnosťou podať žalobu," uviedol podpredseda strany Florian Philippot. 

Madonna, ktorá v marci vydala svoju 12. štúdiovú nahrávku - spomínaný album MDNA, však v ostatných dňoch nečelí len problémom s francúzskou pravicou, ale i kauze ohľadne údajnej krádeže jej veľkého hitu Vogue. 53-ročná hviezda má na krku žalobu od formácie Salsoul Orchestra.

Madonna - Nobody Knows Me 

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Mark Humphrey

Súvisiaci interpreti: Madonna