Frontman skupiny Aerosmith sa chce naplno venovať hudbe a preto už nebude účinkovať ako porotca v televíznej súťaži. Iba deň nato oznámila rovnaké rozhodnutie aj jeho kolegyňa Jennifer Lopez. Podľa jej vlastných slov už prišiel čas, kedy sa musí vrátiť k ostatným veciam, ktoré robí.

"Po dlhom a namáhavom premýšľaní som sa rozhodol, že opustím svoju milenku American Idol skôr, než sa nás vzťah vymkne spod kontroly. Zblúdil som od svojej prvej lásky, Aerosmith, ale som naspäť. Avšak namiesto toho, aby som prosil na rukách a kolenách, tak mám päste hore a s mojou kapelou vykopávam dvere. Idol bol veľká zábava a užil som si každú jednu minútu. Teraz je ale čas na návrat rockovej kapely," uviedol vo vyhlásení 64-ročný Tyler, ktorý v American Idol pôsobil dve sezóny.

Spevák vo vyhlásení taktiež potvrdil, že nový album Aerosmith s názvom Music From Another Dimension! vyjde 6. novembra. Tylerovo rozhodnutie o odchode zo šou podporil aj jeden z producentov programu Simon Fuller. "Steven Tyler je skutočný Idol, rocková legenda. Ak by ste mi pred desiatimi rokmi povedali, že bude porotcom v American Idol, tak by som si pomyslel, že je to nemožné. Úplne chápem jeho túžbu vrátiť sa k pôvodnému životu speváka jednej z najlepších amerických rockových kapiel. Bude nám však chýbať," uviedol Fuller.

Jennifer Lopez sa so svojím odchodom zo šou zverila v rozhlasovej šou Ryana Seacresta, ktorý moderuje i spomínanú súťaž: "Skutočne mám pocit, že už prišiel čas, keď sa musím vrátiť k ostatným veciam, ktoré robím. Bola to skvelá jazda," povedala s plačom. Speváčka pôsobila v kresle porotkyne, rovnako ako Tyler, dve sezóny. Jediným porotcom v súťaži tak zostal Randy Jackson, ktorý v nej účinkuje od jej začiatku v roku 2002.

Krátko po vyhlásení oboch odchádzajúcich spevákov však prišla správa od sedemdesiatročnej kráľovnej soulu Arethy Franklin, ktorá prejavila záujem o porotcovské kreslo v American Idol. Zástupcovia televízie Fox a produkčnej spoločnosti FremantleMedia zatiaľ vyjadrenie Arethy Franklin nekomentovali.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Danny Moloshok  

Súvisiaci interpreti: Aerosmith, Jennifer Lopez